fbpixel
Skip to main content

Iepurele alb @BFringe9

4+

4+

Concept, scenografie și costume: Ana Crăciun Lambru, Lavinia Pop Coman

Mișcare scenică și Ilustrație muzicală: Ana Crăciun Lambru

Lumini: Traian Marin

Grafica: Romulus Boicu

Regia: Ana Crăciun Lambru

Sinopsis:

Vi-l amintiți uitându-se cu disperare la ceas, distrat și veșnic în întârziere? A fost un rol. Dar ce s-a întâmplat cu iepurele actor? Mai are cineva vreo veste? Ce-ați zice să-l cunoașteți fără mască pe iepurele dispărut?  

La fiecare întâlnire cu el, o să-l vedeți cum vă descoperă cu sfială, își face prieteni și învață să aibă încredere, încearcă, plin de curaj, lucruri noi, se îndrăgostește; mereu cu pași mici, fiind aici și acum și prețuind emoția lucrurilor mărunte.

***

Patru valize, o masă goală, două actrițe și un iepure de pluș – Iepurele alb are rețeta perfectă pentru o călătorie în care neîncrederea dispare, lăsând loc imaginației și emoției.

 

Extrase din presă:

“Iepurele Alb e un personaj care crește de la un moment la celălalt, învață să cucerească lumea pas cu pas, se îndrăgostește, suferă, se bucură, dar, mai presus de toate, învață să (se) prețuiască pe el însuși. E atât de uman aceste iepure, încât ajungi să-i ierți și îndoielile și defectele, iar în final ți-l dorești și ca prieten.

Fondul sonor ales este foarte bun, se vede că cele două actrițe au dat atenție și părții formative a acestuia; secvența muzicală din filmul Babel inspirat pusă pe unul din momentele de început, tangoul și valsul care însoțesc momentele de explorare interioară sunt doar câteva exemple.

Iepurele Alb este un spectacol destinat celor mici, dar vă garantez că și cei mari vor fi cuceriți, pentru că este imposibil să nu te lași sedus(ă) de ochii aceia mici și negri, care capătă viață de la un moment la altul, fără să-ți dai seama prea bine de unde magia. E o artă să știi să construiești povești cu puține mijloace, dar folosite cu maxim de efecte. Iar ce fac Ana Crăciun Lambru și Lavinia Pop Coman nu te lasă să ieși din poveste decât atunci când ea se va fi sfârșit de scris. Așa că… luați în calcul un drum la Teatrul de Artă pentru a vedea Iepurele Alb!” (Nona Rapotan, Bookhub.ro)

 

“Este o performanță extraordinară pentru o echipă de păpușari să capteze pentru o oră întreagă interesul unor copii cu o singură păpușă și de aceea, vă spuneam, spectacolul este un succes incredibil și îl recomand tuturor familiilor. Nu numai că vor fi fascinate de aventurile Iepurelui alb, dar vor învăța din experiențele lui și, ca bonus, la final vor avea ocazia să îl atingă și să facă poze cu el (prin amabilitatea celor două realizatoare ale spectacolului).

Despre Ana Crăciun Lambru și Lavinia Pop Coman vă mai spun că sunt fantastice atunci când pe scenă apare și Iepurele. În mâinile lor dibace, păpușa prinde viață și, chiar adult fiind, uiți că urechiatul este doar un pluș cu doi nasturi în loc de ochi și trăiești toate emoțiile alături de el. Mișcările și gestica sunt atât de fluide și naturale, încât pare că Iepurele le atrage pe cele două actrițe ca un magnet, nicidecum că el este mânuit de ele. Nu încape nicio îndoială că Iepurele alb a cucerit inimile tuturor celor care l-au văzut, iar dacă nu faceți parte încă din publicul lui, mergeți neapărat la spectacol cu întreaga familie!” (Andreea Tănase, Semne Bune)

 

“E fascinant să urmărești reacțiile celor mici la spectacol, să-i vezi cum intră tiptil în poveste și cum o trăiesc ei, cu toată intensitatea. (…) Printre clinchete de râs și înduioșări, copiii vor trăi o poveste despre prietenie, generozitate, iubire, visare și zbor, și câte și mai câte.” (Gabriela Hurezean, Muze și arme)“Spectacolul IEPURELE ALB îşi arată generozitatea faţă de un public extrem de variat.

Spectacolul i-a încântat categoric pe toţi cei participanţi, copii sau adulţi. Mulţimea episoadelor care îl aveau pe Iepurele alb în centrul evenimentelor, pe care le ştim în parte, din viaţa reală, dar care adeseori ne propulsează într-un univers plin de surprize şi de fantastic – i-a făcut pe cei prezenţi să se regăsească cu uşurinţă într-o secvenţă sau în alta. Emoţiile foarte diferite pe care le simte Iepurele alb sunt, prin muzică, gesturi şi lumini transmise privitorilor cu tandreţe.” (Roxana Păsculescu, Radio România Cultural)

Iepurele alb @BFringe9

we also recommend

Vulpea si Corbul Spectacol pentru copii
disponibil pentru vizualizare până la 15.06.2020
Vulpea si Corbul

Spectacol pentru copii
Online

MERCI Ticket
bilet onorific
MERCI Ticket


Teatrul InDArt, Bucuresti