fbpixel
Skip to main content

Cercurile încrederii @BFringe9

Cercurile încrederii @BFringe9

Câștigător al Concursului Național de Dramaturgie FEST-FDR, Timișoara, 2017

 

Cu: Marcela Motoc, Teodora Daiana Păcurar, Ioana Repciuc, Iuliana Danciu, Sidonia Doica, Paul Diaconescu, Adrian Loghin

Scenografie: Diana Miroșu

Muzică: Alexandru Suciu

Regie: Radu Popescu

 

Teaser:

Care sunt adevăratele ”cercuri ale încrederii” care pot fi trasate între adolescenți și adulții a căror sarcină este să îi educe și să îi orienteze în viață pe aceștia? Inspirată din întâmplări reale și din problemele actuale ale elevilor de liceu, spectacolul nostru studiază distanța, în mod clar mult prea mare, dintre discursul oficial din școlile românești, cu toate prejudecățile, limbajul de lemn, inadecvarea acestuia – și viața reală, de zi cu zi, a adolescenților din România contemporană.

”Cercurile Încrederii” povestește într-un stil alert și comic despre construcția unui spectacolul pe celebra piesă a lui Shakespeare ”Romeo și Julieta”. Regizorul este un actor tânăr și talentat, ”tocmit” de conducerea  unui liceu de prestigiu dintr-un oraș nenumit din România zilelor noastre să coordoneze trupa de teatru a instituției.

De-a lungul orelor facultative de teatru, ”pe dinaintea și pe dindărătul” acestora asistăm la dezvoltarea unor relații personale foarte speciale între profesorul non-conformist și adolescenții confruntați cu cele mai diverse probleme și întrebări, specifice vârstei. Atunci când aceștia nu se pot regăsi în discursul oficial și în lipsa de comunicare cu ceilalți dascăli din școală, când au dispute, gelozii și rivalități colegiale, poate fi actorul fermecător și deschis, care îi unește și îi cucerește cu discursul său, un ghid de încredere prin zbuciumata perioadă a primelor iubiri?

 

DISCLAIMER: spectacol recomandat adolescenților; vârsta minimă 14 ani – limbaj licențios.

 

Durata: O ora și 40 de minute (fără pauză)

 

Data Premierei: 10 OCTOMBRIE 2019

 

Producător: Asociația TEATRUL.RO / Teatrul Apropo, 2019

 

Proiectul ”Cercurile Încrederii” este finanțat de către Administrația Fondului Cultural Național.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.

we also recommend