fbpixel
Skip to main content

Ctrl + Z

Bucharest Fringe 11 - Premieră Festival

Ctrl + Z Bucharest Fringe 11

Durata: 1 oră 

CTRL+Z nu este un răspuns. Nu este o concluzie și nici o lecție de viață. Este o mare întrebare cu privire la omul zilelor noastre. Ne naștem din dorința părinților noștri, creștem sub îndrumarea lor atentă, suntem pe rând copii, elevi, studenți, angajați, prietenii cuiva și dușmanii altcuiva. Însă ce se întâmplă când cele mai strânse legături se rup? Într-o zi timpul se oprește și suntem obligați să ne privim în oglindă și să vedem ambele părți ale problemei: cine sunt și cine mi-am dorit de fapt să fiu. Cât din mine se datorează experiențelor prin care am trecut și cât a fost o decizie personală?

EL și EA, de fapt același individ aflat într-o continuă dezbatere cu sine, se trezesc aruncați în ziua în care pare că sunt ai nimănui. EL își amintește cu nostalgie de copilărie, iar EA încearcă să dea cărțile pe față. Imaginea idealizată a familiei fericite devine încet un crochiu al insuficiențelor adultului de azi. EL încearcă să nege, iar EA rămâne ceea ce pare a fi partea întunecată a conștiinței noastre. Cântecelele și jocurile copilăriei se transformă în evidente semnale de alarmă. Mama a plecat și nu mai are cine să ne protejeze de bătăușii de la locul de joacă. 

Ce se întâmplă cu noi în momentul în care încetăm să ne mai identificăm cu noi înșine? Care este drumul înapoi către autenticitatea aspirațiilor personale și cum putem să rămânem onești față de propria identitate atunci când pare că toată viața noastră a fost marcată de frica de a nu ne conforma?

Cu: Dan Boldea, Alexandra Bob

Scenografia: Ana-Maria Obogeanu

Regia: Ana Maria Țîrlea

O producție a Teatrului Apropo, în cadrul Festivalului Bucharest Fringe 11.

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

MĂSURI ȘI REGULI PRIVIND ACCESUL LA SPECTACOLE

Foaierul și sala de spectacole sunt dezinfectate corespunzător, iar numărul de locuri este limitat conform dispozițiilor legale în vigoare.

 1. În conformitate cu Hotărârea CNSU nr. 76 din 30.09.2021, adoptată ca Hotărâre de Guvern pe 2.10.2021, pentru accesul la spectacole este necesară prezentarea Certificatului Verde de vaccinare care să ateste cel puțin 10 zile de la încheierea schemei complete de vaccinare – SAU a unui document care să ateste perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS CoV-2.
 2. Purtarea măștii de protecție este obligatorie, pe toată durata reprezentației și oriunde în interiorul teatrului. Pentru a oferi o protecție eficace, masca trebuie să acopere gura și nasul.
 3. Accesul se face începând cu 20 de minute înainte de ora începerii reprezentației, anunțată pe bilet, astfel încât să poată fi evitate aglomerația și cozile. Din motive legate de siguranța dumneavoastră și a artiștilor, după începerea reprezentației accesul în sală NU mai este permis.
 4. Respectarea/menținerea, de către participanți, a distanțării de minimum 1 m este obligatorie. 
 5. Teatrul își rezervă dreptul de a efectua un triaj observațional la intrare și de a nu permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree, stare generală alterată) și temperatură mai mai de 37,3°C.
 6. Termoscanarea se efectuează de către personalul teatrului. Persoanele care refuză termoscanarea nu vor avea acces în instituție.
 7. La intrarea în sala de spectacol, vă rugăm să vă dezinfectați mâinile cu produsele de dezinfectare puse la dispoziție de către teatru.
 8. Locurile din sală se ocupă în ordinea sosirii, cu păstrarea câte unui loc liber.
 9. Personalul teatrului va verifica respectarea distanţării sociale în timpul spectacolului.
 10. Pe durata desfășurării spectacolului, nu este permis consumul de alimente și băuturi.
 11. Din respect pentru artiști și spectatori, vă rugăm ca, în timpul evenimentului, să țineți telefoanele închise, pe modul Avion sau Silențios și să păstrați liniștea.

Vă mulțumim.

Echipa Teatrului Apropo