fbpixel
Skip to main content

Baladele Memoriei

Baladele Memoriei

RO

Un spectacol de: Ionela Pop, Raul Coldea, Nicoleta Esinencu, Oana Hodade, Doru Taloș

 

Ionela Pop are 72 de ani, este pensionară și vine în scenă pentru a-și povesti propria istorie, precum și pe cele ale prietenelor și cunoștințelor ei. Astfel, se reconstituie în fața noastră o istorie alternativă, trecută cu vederea de discursul oficial.

Spectacolul aduce în prim-plan povești ale generației Ionelei legate de muncă, viață socială și viață personală. Dintr-o societate care invizibilizează și desconsideră tot mai mult persoanele de vârstă înaintată, se aud și vocile unor oameni care trăiesc cu speranța într-un viitor mai solidar.

Baladele memoriei documentează, arhivează și redă performativ toate aceste narațiuni, urmărind felul în care ele au fost influențate de anii duri ai tranziției și de capitalism.


Spectacol produs în cadrul programului cultural „100 de ani România. Trei istorii secundare”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. 

Această reprezentație face parte din programul cultural „Decalaj. Narațiuni intergeneraționale”. Program cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Programul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

we also recommend


Femei după „Totul despre femei” de Miro Gavran
01.01.2022 - 31.12.2022
Femei
Online, TNRS - SCENA DIGITALA
OLEANNA de David Mamet
19:00 - Thursday, 8 December
OLEANNA
Teatrul de Artă București
Tűzoltó
19:00 - Monday, 12 December
Tűzoltó
30-as terem
Interior/Exterior
19:00 - Sunday, 18 December
Interior/Exterior
unteatru