fbpixel
Skip to main content

Baladele Memoriei

Spectacol prezentat în cadrul programului Focus: Teatru Documentar

Order tickets
Location Date / Hour Price Order
Reactor, Cluj-Napoca Wednesday, 30 September 2020 / 20:00 30 lei (Bilet întreg)
20 lei (Bilet redus - elevi, studenți, pensionari)
Baladele Memoriei Spectacol prezentat în cadrul programului Focus: Teatru Documentar

RO

Un spectacol de: Ionela Pop, Raul Coldea, Nicoleta Esinencu, Oana Hodade, Doru Taloș

Ionela Pop are 69 de ani, este pensionară și vine în scenă pentru a-și povesti propria istorie, precum și pe cele ale prietenelor și cunoștințelor ei. Astfel, se reconstituie în fața noastră o istorie alternativă, trecută cu vederea de discursul oficial.

Spectacolul aduce în prim-plan povești ale generației Ionelei legate de muncă, viață socială și viață personală. Dintr-o societate care invizibilizează și desconsideră tot mai mult persoanele de vârstă înaintată, se aud și vocile unor oameni care trăiesc cu speranța într-un viitor mai solidar.

Baladele memoriei documentează, arhivează și redă performativ toate aceste narațiuni, urmărind felul în care ele au fost influențate de anii duri ai tranziției și de capitalism.

Acest eveniment face parte din programul cultural „100 de ani România. Trei istorii secundare”. Program cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Programul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

we also recommend