fbpixel
Skip to main content

Luna octombrie este dedicată istoriei LGBTI. Tema ediției de anul acesta este reziliența, termen care exprimă mai mult decât simpla rezistență într-un context neprielnic. Ea apare nu din resemnare, ci din conștientizarea contextului, asumarea propriei poziții în cadrul lui (chiar dacă de multe ori este nefavorabil) și dorința de a lupta pentru a face lucrurile să se miște într-o direcție mai bună. Asta ne-a învățat și 2020, care ne-a prins încercând să definim „noul normal” și să ne adaptăm. Asta învață orice membru al comunității LGBTI.

 

Curajul, rezistența și adaptabilitatea au făcut mereu parte din ADN-ul acestei comunități. De fapt, datorită lor putem să folosim cuvântul comunitate. În jurul lor ne strângem la Pride și tot datorită lor ieșim din case când hotărârile precum legea privind interzicerea dezbaterilor despre gen în educație par să ne readucă în toamna grea a referendumului din 2018. Astfel, tema lunii dedicată istoriei LGBTI de anul acesta vorbește despre unul dintre sentimentele pe care fiecare membru al comunității îl poartă înăuntrul lui și reunește atât istoriile personale, cât și pe cea colectivă, subliniind ce înseamnă să trăiești iubind ceea ce societatea respinge.


Vă invităm luna aceasta la o serie de workshop-uri, proiecții de filme, piese de teatru și nu numai, care vor dezbate diverse subiecte legate de comunitatea LGBTI.