fbpixel
Skip to main content

„Croitorul de cărți” de Monica Pillat | Lansare de carte și sesiune de autografe

Sâmbătă, 12 octombrie, ora 17.00

„Croitorul de cărți” de Monica Pillat | Lansare de carte și sesiune de autografe Sâmbătă, 12 octombrie, ora 17.00

Editura Baroque Books & Arts vă invită sâmbătă, 12 octombrie, de la ora 17.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la lansarea volumului „Croitorul de cărți” de Monica Pillat. Invitați, alături de autoare: Ioana Pârvulescu, Liliana Rsu, George Ardeleanu. Lansarea va fi urmată de o sesiune de autografe.

„Cititorii Monicăi Pillat vor fi surprinși, cred, de aceste fantezii onirice pline de prospețime. Trei proze între care există coridoare secrete și o singură idee călăuzitoare: oricare dintre noi poate deveni personaj, viața ni se poate transforma pe neașteptate în ficțiune, iar revenirea deplină la ce-am fost nu mai e posibilă. Cărțile sunt viață, viața este ca o carte și, la un moment dat, e greu să le mai distingi.
Un triptic ludic, cu ecouri din romanul-foileton de secol 19. Un joc cu noi, cititorii de azi. Un pahar plin de spumă, ca șampania. Dar să nu ne lăsăm înșelați de aparențe: între capcanele întinse cititorului la fiecare cotitură a narațiunii, cea mai primejdioasă este plasa deasă a melancoliei.
Cel mai mult mi-a plăcut Jocul lui Sebastian Onir, miezul volumului, în care am văzut ecouri din Jocul de-a vacanța de Mihail Sebastian, din Pirandello, din Borges și din postmo­derniști. E dramatică (ar putea fi chiar dramatizată!) și are vrajă. Alunecarea din realitate în ficțiune și înapoi e făcută cu măiestrie și, în ciuda afinităților cu cei pomeniți, proza e vădit originală. Deghizări dezvoltă triunghiul amoros clasic, dar pendularea personajului Flavia între cele două lumi – una reală și una inventată – este, din nou, scutul contra banalității. Ca și cum încheie simbolic întreaga construcție (scrisul este un ca și cum), accentuând umbrele personajelor.“ - IOANA PÂRVULESCU

we also recommend

Anatomia Unei Plecari DVD - One World Romania
Colectia de DVD-uri One World Ro
Anatomia Unei Plecari

DVD - One World Romania
Bucuresti

V fair #23 Târg de design contemporan și cultură vintage
02.11.2019
V fair #23

Târg de design contemporan și cultură vintage
Palatul Telefoanelor

Abonament 7 noiembrie Festivalul Național de Improvizație !MPRO 7
07.11.2019
Abonament 7 noiembrie

Festivalul Național de Improvizație !MPRO 7
Teatrul Național București - Sala Media

Give us a word / Horror Show Festivalul Național de Improvizație !MPRO 7
07.11.2019
Give us a word / Horror Show

Festivalul Național de Improvizație !MPRO 7
Teatrul Național București - Sala Media