fbpixel
Skip to main content

The Power of Storytelling prezintă: Cum documentezi viața de zi cu zi cu telefonul

cu Elie Gardner

The Power of Storytelling prezintă: Cum documentezi viața de zi cu zi cu telefonul cu Elie Gardner

Elie Gardner, fotojurnalistă și regizoare nominalizată la Premiul Pulitzer, crede că atunci „când facem și împărtășim fotografii din viața de zi cu zi, creăm o arhivă istorică enormă a lumii”. Pe 19 octombrie, în cadrul Festivalului The Power of Storytelling, Elie va susține o sesiune practică de show&tell despre cum putem spune povești vizuale despre lumea din jur, capturând-o cu telefonul mobil.

Absolventă a Missouri School of Journalism, Elie și-a petrecut ultimii ani documentând povești despre drepturile omului, migrație și educație, pentru care a călătorit din Afghanistan în Zimbabwe și în Balcanii de Vest, de-a lungul traseului refugiaților prin Europa. A lucrat ca fotograf și editor multimedia la St. Louis Post-Dispatch, iar în 2009 a făcut parte dintr-o echipă de jurnaliști nominalizați la Premiul Pulitzer pentru Breaking News Reporting. Munca ei a apărut în publicații ca The New York Times, Der Spiegel, Foreign Affairs, The Atlantic, National Geographic Traveler sau Al Jazeera. Colaborează des cu organizații umanitare și cu the Fuller Project for International Reporting.

În 2014, în perioada în care locuia și lucra ca freelancer în Lima, Peru, a co-fondat proiectul Everyday Latin America, o comunitate social media pentru imagini surprinse cu telefonul care oferă o perspectivă autentică asupra vieții de zi cu zi a localnicilor. Elie face parte și din echipa Everyday Projects, o rețea de jurnaliști, fotografi și artisti care utilizează fotografia pentru a schimba stereotipuri despre modul în care privim și înțelegem lumea.

În cadrul sesiunii de pe 19 octombrie, Elie va oferi sfaturi tehnice simple despre cum să faci fotografii mai bune cu telefonul mobil. „Deși sunt fotograf profesionist, în ultimul timp îmi place să fac mai multe fotografii cu telefonul, pentru că pot surprinde momente spontane pe care altfel le-aș pierde.” Totodată, putem contribui la o reflectare mai exactă a vieților și culturilor care ne definesc, spune Elie.

===

Această sesiune face parte din Festivalul The Power of Storytelling (16-22 octombrie), o serie de evenimente care au loc în săptămâna dinaintea conferinței anuale de storytelling (20-21 octombrie). Cei care și-au achiziționat The Festival Pass de pe www.thepowerofstorytelling.org au acces gratuit la acest eveniment. Pe site-ul conferinței găsiți detalii despre programul festivalului și al conferinței.

Conferința The Power of Storytelling, ajunsă în 2017 la cea de-a șaptea ediție, este construită în jurul ideii că poveștile pot schimba lumea. Singura de acest fel din Europa de Est, conferința de două zile aduce pe scenă superstaruri ale jurnalismului și industriilor creative din întreaga lume, care vorbesc despre potențialul poveștilor, despre cum putem construi povești mai bune și ce au învățat din propriul lor parcurs în viață și carieră.

we also recommend

SUPER SATURDAY
06.10.2018
SUPER SATURDAY


TBA (Bucharest)

Éric Vuillard, laureatul Premiului Goncourt 2017, la București „Ordinea de zi”, cea mai dezbătută carte francofonă a anului, va fi lansată oficial vineri,  28 septembrie, de la ora 19.00
28.09.2018
Éric Vuillard, laureatul Premiului Goncourt 2017, la București

„Ordinea de zi”, cea mai dezbătută carte francofonă a anului, va fi lansată oficial vineri, 28 septembrie, de la ora 19.00
Humanitas de la Cișmigiu, București