fbpixel
Skip to main content

Discursuri Corporale

Asociatia Dance Spot si Linotip-Centru Independent Coregrafic lanseaza workshopul "Discursuri Corporale” - un atelier de dans contemporan coordonat de Ioana Marchidan, in cadrul proiectului " Reverse Discourse" co-finantat de AFCN


*O scurta Introducere in tema

Stiti momentul ala in care statul decide daca femeile au dreptul sau nu sa avorteze? Sau momentul ala in care predominant barbatii sunt sustinuti sa adere si sa activeze in functii de putere? Sau momentul ala in care persoanelor transgender nu li se da dreptul sa faca operatiile de care au nevoie sau sa isi schimbe documentele? Sau mai mult, stiiti momentul ala in care statul decide ca femeile sunt proprietatea barbatului? Sau ca femeile nu au dreptul sa studieze sau sa lucreze? Sau momentul ala in care statul decide daca femeile au drept si sustinere sa raporteze agresiuni fizice? Si momentele sunt multe. Multe, multe. Din prezent si din trecut. Si dupa cum vedem ca merg lucrurile, se perpetueaza si in viitor. Tot ce am spus aici si multe altele fac parte din ceea ce inseamna body politics - politicile corpului - cand o autoritate statala decide ce fac corpurile noastre, cum, cand, unde si cu cine.

Despre ateliere

Credem in educatia prin arta si intr-o intelegere mai buna prin experimentare, de aceea va invitam la acest atelier de dans contemporan coordonat de Ioana Marchidan, sa explorati alaturi de ea metode si tehnici prin care transformam subiecte ce ne definesc prezentul in coregrafie.

La atelier va veti focusa pe cautarile corporale individuale si colective ale unor gesturi care sunt arhivate in fiecare din noi si care ne-au traumatizat de-a lungul istoriei noastre colective si continua sa aiba un impact asupra noastra. Veti calatori prin discursuri corporale despre relatia putere-supus, frica-fragilitate, dominare, dezarhivand miscarile pe care le descoperiti transformandu-le in abstractizari coregrafice. Pe scurt, scopul acestui atelier este acela de a oferi o mai buna intelegere asupra tematicii alese in spectacol si de a va implica activ si creativ in procesul de cercetare si creatie ce sta la baza dezvoltarii unui concept de spectacol.


Despre coregraf

Ioana Marchidan este o coregrafa feminista, interesata sa expuna in lucrarile ei coregrafice, teme sociale ce aduc in vizor prezenta feminina in societatea contemporana si greutatile pe care le intampina in dezvoltarea ei in timp. In cadrul proiectului veti putea vedea spectacolele “Reverse Discourse” si “2 Femei”. Detalii pe https://eventbook.ro/hall/linotip-centru-independent-coregrafic

Discursuri Corporale

we also recommend

Experimentează stiinta - atelier online de fun-science - experienta de carantina
voucher valabil 3 luni de la achiziție
Experimentează stiinta - atelier online de fun-science - experienta de carantina


Online, pe zoom.us

Incearca cea mai noua experienta: Bubble soccer
voucher valabil 12 luni de la achiziție
Incearca cea mai noua experienta: Bubble soccer


Vadu Crisului, Bihor