fbpixel
Skip to main content

Voyage:

A session for remembering...

Voyage: A session for remembering...

 

Cândva am pășit împreună pe un tărâm îndepărtat. Așează-te comfortabil, închide ochii și lasă-te purtat de imaginație. E timpul să ne amintim această călătorie.

Artistul și specialistul în hipnoză Nahum te va purta într-o călătorie mentală fantastică în spațiul cosmic timp de aproximativ 40 de minute. Experiența a fost atent construită de artist sub îndrumarea unor astronomi și geologi pentru a oferi un grad ridicat de autenticitate. Performance-ul participativ propus de Nahum a fost deja prezentat cu succes în teatre din Suedia, Marea Britanie, Germania, Canada și Mexic, iar acum vine în premieră în Romania la POINT, cu 2 reprezentații, pe 18 și 19 noiembrie. La fiecare reprezentație pot participa maximum 30 de persoane.

O parte din participanți vor avea ocazia să poarte un dispozitiv EEG în timpul călătoriei hipnotice, artistul înregistrând undele cerebrale ale participanților urmând să le transmită ulterior în spațiu printr-un sistem tehnologic dezvoltat de acesta împreună cu un cercetător în domeniul studiului frecvențelor radio în spațiul celest din sudul Marii Britanii.

Performance-ul nu pune în pericol sănătatea / siguranța participanților și a fost experimentat de peste 500 de persoane până în prezent. Daca vrei să participi trebuie să știi urmatoarele:

  • Performance-ul presupune participarea ta activă

  • Nu trebuie să consumi droguri sau alcool înainte de performance

  • E important să te simți mental, emoțional și fizic stabil în ziua performance-ului

  • Să fii dispus și doritor să fii hipnotizat

Performance-ul de duminica, 19 noiembrie, va fi urmat și de o prezentare susținută de artist despre institutul KOSMICA, al cărui director și membru fondator este, începând cu ora 20.00. Anul acesta în septembrie, Nahum a fost unul dintre invitații speciali ai Future Innovators Summit la Ars Electronica cu acest proiect. KOSMICA este un institut global care cercetează și promovează perspective poetice și critice asupra activităților din spațiul cosmic și impactul lor asupra Pământului. Prin festivaluri, programe educative și proiecte, KOSMICA a colaborat până acum cu peste 180 de artiști, profesioniști din domeniul culturii, oameni de știință, astronauți și alți exploratori ai spațiului cosmic. Accesul la prezentare este gratuit.

//////

Nahum este un artist și muzician ce activează în prezent în Berlin. Opera sa se concentrează pe proiecte care explorează extazul și uimirea, oferind perspective inovatoare asupra accesului în spațiul cosmic și experiențe umane neconvenționale.

Lucrările sale au fost prezentate în zeci de spații culturale internaționale semnificative din întreaga lume ca: The Institute of Contemporary Arts (ICA), Southbank Centre, Battersea Arts Centre, Bonniers Konsthall Stockholm sau National Taiwan Museum of Fine Arts.

In 2014 Nahum a primit titlul de Young Space Leader de la Federația Aeronautică Internațională pentru contribuția sa culturală în domeniul activităților din spațiul cosmic. Este absolvent al International Space University, unde și predă ca profesor invitat începând cu anul 2015. Totodată, Nahum conduce Comitetul Tehnic de Utilizare în Scopuri Culturale a Spațiului Cosmic al ramurii din Paris a Federației Aeronautice Internaționale.

În 2015 a inițiat și coordonat un proiect artistic în colaborare cu Yuri Gagarin Cosmonaut Training Centre din Rusia, Matters of Gravity, care a confruntat mai mulți artiști cu provocarea inedită de a experimenta într-un spațiu zero gravitație, proiect finalizat cu o serie de instalații artistice uimitoare inspirate de această experiență.

În prezent Nahum este artist asociat la The Arts Catalyst din Londra și bursier la The National System of Art Creators oferit de Fondul Național Pentru Cultură și Artă al Mexicului.

 

we also recommend

Kids MiM Show Spectacol de teatru interactiv
25.02.2018
Kids MiM Show

Spectacol de teatru interactiv
trickShot (Mega Mall, etaj 2), București

Cele mai frumoase povești cu animale Atelier de povestit și desenat
24.02.2018
Cele mai frumoase povești cu animale

Atelier de povestit și desenat
Humanitas de la Cișmigiu

Othello's Touch
26.04.2018
Othello's Touch


Teatrul Național Cluj-Napoca, Cluj-Napoca

Cultură și kitsch, întâlnire cu Radu Paraschivescu, Vlad Mixich si Ioan Stanomir. Primul dialog stimulat de seria 12 cărți despre lumea în care trăim
22.02.2018
Cultură și kitsch, întâlnire cu Radu Paraschivescu, Vlad Mixich si Ioan Stanomir.

Primul dialog stimulat de seria 12 cărți despre lumea în care trăim
Humanitas de la Cișmigiu