fbpixel
Skip to main content

Singing Bodies' Trilogy

Singing Bodies' Trilogy

SINGING BODIES’ TRILOGY este un performance de dans contemporan în trei părți, care încapsulează experiențele kinestezice și senzoriale a trei coregrafi, în raport cu orașul în care trăiesc. El a luat naștere în urma unor procese colective de cercetare și creație desfășurate atât în spațiul public, cât și în sala de repetiție.

 

➀ SPOOKY ACTIONS OF A SPOILED GIRL ( Alexandra Balasoiu, 50’’)

BREAK (10’’)

➁ REALITY CHECK (Denis Bolborea, 30’’)

➂ BAD MAMMA (Valentina de Piante, 40’’)

 

Acest performance a luat naștere din istoria noastră colectivă.

Ți-ai imaginat vreodată că fiecare om este răspunsul la o întrebare pe care cineva a pus-o?

 

➀ SPOOKY ACTIONS OF A SPOILED GIRL (50’’)

 

Am crescut și nu am nimic. Da, nu, poate. Povești auzite la infinit. Scânteile, zâmbetele și urletele sunt lăsate pe podea, ascunse în secunde trecute cu vederea - repede, rapid, fără răsuflare. Doamne ferește ca întâlnirea noastră să însemne ceva. Doamne, te rog, ferește-mă de dragoste când nu o caut, ascunde-mă de țipăt când sunt obosit și uită să-mi arăți tot timpul adevărul căci îmi place să mă scald în mizerie, să ascult reclamele de la tv și să mă ascund seara după jaluzele. Am pungile pline de zgomot, dar sunt frumos desenate, iar eu sunt puternic - nimeni nu știe cât sunt de grele <nimeni (nici măcar un copil) nu are dreptul să primească ceva (nici măcar iubire) pe degeaba>

 

Fiecare privire se oprește undeva, fiecare respirație care circulă prin mine pornește din spațiul public și se întinde înapoi în el. Oglindesc, contrazic, compun. Cu fiecare gest contribui la consolidarea sau distrugerea unui sistem de referință. Fiecare cuvânt favorizează sau încurcă comunicarea noastră.

 

Tu ce vrei cu adevarat?

Ai apucat sa te întrebi înainte să răspunzi?

 

➁ REALITY CHECK (30’’)

 

Salut, sunt Denis! În timp ce citești acest text, auzi de fapt vocea mea. Sau e vocea ta?                               Încearcă să țipi. Acum șoptește________________ Care e intensitatea vocii din mintea ta? Imaginează-ți cum ai putea să o întinzi în spațiu. Coloana sonoră e permanent prezentă, dar felul în care ascultăm e intermitent. Putem oare reorchestra discursul orașului? Putem recicla zgomotul care ne înconjoară, dându-i o altă dimensiune?

 

Uneori, privirea nu ajunge mai departe de gene și zgomotul interior depășește volumul orașului. Informația continuă să circule, indiferentă la nepăsarea noastră. Acumulăm, propagăm, transformăm.

 

Tu ce fel de undă ești?

 

➂ BAD MAMMA (40’’)

 

Sunt străină în propriul meu corp, în propriile mele gânduri și de o limbă dintr-o carte prost citită. Scuip proiecții, minciuni și frici. Fac și desfac greșeli. Uneori sunt ceea ce îmi doresc să fiu. Pentru a-mi da vizibilitate sunt femeie, cântăreață, artistă, psihanalistă. Amplific percepția, ascult toate simțurile, devin mai multe lucruri simultan, am 4 creiere și gheare. Învăț să răsun cu ceea ce mă înconjoară, sufletul vibrează împreună cu al celuilalt. Las inconștientul să se articuleze, să răsufle prin trup. Sunt impregnată visceral de toate identitățile întâlnirilor. Voi, ceilalți, sunteți simboluri din mine. În această noapte-zi, unde noțiunea timpului se pierde, trebuie să las totul, să mor pentru a renaște, în această noapte-zi a sufletului meu care răsună.

 

Cum lăsăm necunoscutul să facă parte din noi, când gândim ca putem controla viața noastră?

 

Km 0 nu există. Respirăm într-un câmp invizibil de emoții, gânduri și sunete.

 

SINGING BODIES’ TRILOGY

 

Concept și interpretare:

 

➀ SPOOKY ACTIONS OF A SPOILED GIRL / Alexandra Balasoiu

➁ REALITY CHECK / Denis Bolborea

➂ BAD MAMMA / Valentina De Piante Niculae

 

Videoproiectii: Cozlac Andrei

Foto-video: Lavinia Pollak

Sound design: Denis Bolborea

Light design si grafica: Hermina Stanciulescu

 

Producător: Indie Box

Co-producător: Linotip - Centru Independent Coregrafic

 

Parteneri: Asociația casa PLAI, Asociația Reactor de creație și experiment, Asociația Culturală și de Tineret Moira, Museum of Senses.

 

Parteneri media: Life.ro, Ceașca de Cultură.

 

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

we also recommend

Scoala Noastra DVD - One World Romania
Colectia de DVD-uri One World Ro
Scoala Noastra

DVD - One World Romania
Bucuresti, București

Astra Film Festival: Full Festival Pass Astra Film Festival 2018
15.10.2018
Astra Film Festival: Full Festival Pass

Astra Film Festival 2018
Gong / Habitus / Thalia / Aula Magna / Mansarda, Sibiu