fbpixel
Skip to main content

Singing Bodies' Trilogy

Singing Bodies' Trilogy

Singing Bodies' Trilogy este un performance de dans contemporan in trei parti, care incapsuleaza experientele kinestezice si senzoriale a trei coregrafi, in raport cu orasul in care traiesc. El a luat nastere in urma unor procese colective de cercetare si creatie desfasurate atat in spatiul public, cat si in sala de repetitie.
ATENȚIE: Spectacolul conține lumini puternice și scene de nuditate.
➀ SPOOKY ACTIONS OF A SPOILED GIRL (Alexandra Balasoiu, 50’’) 
BREAK (10’’)
➁ REALITY CHECK (Denis Bolborea, 30’’)
➂ BAD MAMMA (Valentina De Piante Niculae, 40’’)

Acest performance a luat naștere din istoria noastră colectivă.
Ți-ai imaginat vreodată că fiecare om este răspunsul la o întrebare pe care cineva a pus-o? 

➀ SPOOKY ACTIONS OF A SPOILED GIRL (50’’)

Am crescut și nu am nimic. Da, nu, poate. Povești auzite la infinit. Scânteile, zâmbetele și urletele sunt lăsate pe podea, ascunse în secunde trecute cu vederea - repede, rapid, fără răsuflare. Doamne ferește ca întâlnirea noastră să însemne ceva. Doamne, te rog, ferește-mă de dragoste când nu o caut, ascunde-mă de țipăt când sunt obosit și uită să-mi arăți tot timpul adevărul căci îmi place să mă scald în mizerie, să ascult reclamele de la tv și să mă ascund seara după jaluzele. Am pungile pline de zgomot, dar sunt frumos desenate, iar eu sunt puternic - nimeni nu știe cât sunt de grele <nimeni (nici măcar un copil) nu are dreptul să primească ceva (nici măcar iubire) pe degeaba>

Fiecare privire se oprește undeva, fiecare respirație care circulă prin mine pornește din spațiul public și se întinde înapoi în el. Oglindesc, contrazic, compun. Cu fiecare gest contribui la consolidarea sau distrugerea unui sistem de referință. Fiecare cuvânt favorizează sau încurcă comunicarea noastră.

 

Tu ce vrei cu adevarat?
Ai apucat sa te întrebi înainte să răspunzi?

➁ REALITY CHECK (30’’)

Salut, sunt Denis! În timp ce citești acest text, auzi de fapt vocea mea. Sau e vocea ta? Încearcă să țipi. Acum șoptește________________ Care e intensitatea vocii din mintea ta? Imaginează-ți cum ai putea să o întinzi în spațiu. Coloana sonoră e permanent prezentă, dar felul în care ascultăm e intermitent. Putem oare reorchestra discursul orașului? Putem recicla zgomotul care ne înconjoară, dându-i o altă dimensiune? 

Uneori, privirea nu ajunge mai departe de gene și zgomotul interior depășește volumul orașului. Informația continuă să circule, indiferentă la nepăsarea noastră. Acumulăm, propagăm, transformăm. 

Tu ce fel de undă ești?

➂ BAD MAMMA (40’’)

Sunt străină în propriul meu corp, în propriile mele gânduri și de o limbă dintr-o carte prost citită. Scuip proiecții, minciuni și frici. Fac și desfac greșeli. Uneori sunt ceea ce îmi doresc să fiu. Pentru a-mi da vizibilitate sunt femeie, cântăreață, artistă, psihanalistă. Amplific percepția, ascult toate simțurile, devin mai multe lucruri simultan, am 4 creiere și gheare. Învăț să răsun cu ceea ce mă înconjoară, sufletul vibrează împreună cu al celuilalt. Las inconștientul să se articuleze, să răsufle prin trup. Sunt impregnată visceral de toate identitățile întâlnirilor. Voi, ceilalți, sunteți simboluri din mine. În această noapte-zi, unde noțiunea timpului se pierde, trebuie să las totul, să mor pentru a renaște, în această noapte-zi a sufletului meu care răsună.

Cum lăsăm necunoscutul să facă parte din noi, când gândim ca putem controla viața noastră? 

Km 0 nu există. Respirăm într-un câmp invizibil de emoții, gânduri și sunete. 

Concept și interpretare:

➀ SPOOKY ACTIONS OF A SPOILED GIRL / Alexandra Balasoiu
➁ REALITY CHECK / Denis Bolborea
➂ BAD MAMMA / Valentina De Piante Niculae

we also recommend

Sahia Vintage IV – comandă politică DVD - One World Romania
Colectia de DVD-uri One World Ro
Sahia Vintage IV – comandă politică

DVD - One World Romania
Bucuresti, Bucuresti

Conferință Horia-Roman Patapievici despre lucrarea lui Galileo Galilei, „Sidereus nuncius sau Anunțul stelar“– joi, 21 februarie Prima traducere în limba română a lucrării care a schimbat din temelii felul nostru de a privi lumea
21.02.2019
Conferință Horia-Roman Patapievici despre lucrarea lui Galileo Galilei, „Sidereus nuncius sau Anunțul stelar“– joi, 21 februarie

Prima traducere în limba română a lucrării care a schimbat din temelii felul nostru de a privi lumea
Humanitas de la Cișmigiu, Bucuresti

Linked Culture 2019 Conferință marketing și management cultural
21.03.2019
Linked Culture 2019

Conferință marketing și management cultural
INCUBOXX, Timisoara