fbpixel
Skip to main content

Self-POINT: Natura Tentației #Rezist

Self-POINT: Natura Tentației #Rezist

Key words: tentație, dorință, voință, auto-control, #rezist

Synopsis:

Care este natura tentației? Dorințe reprimate sau reacții chimice inevitabile ale creierului? Cum reușim să rezistăm și de unde provine auto-controlul? În viața de zi cu zi vorbim despre reușitele noastre ca și cum ar fi rezultatul unei „voințe de fier”, iar despre eșecurile altora în termeni de o „voință slabă”.

Unii oameni când țin post nu simt nevoia să mănânce o bezea, iar alții sunt tentați dar reușesc să treacă proba. Ceilalți decid totuși să-și satisfacă micile plăceri. Vom oferi o perspectivă filosofică asupra rezultatelor din neuroștiință și științele cogniției pentru a desluși natura auto-controlului și cum ne afectează viața per ansamblu.

Bio:

Emilian Mihailov, director executiv al Centrului de cercetare în etică aplicată și cadru didactic la Facultatea de Filosofie, Universitatea din București. Emilian este autorul cărții Arhitectonica moralității, publicată la editura Paralela 45, 2017, și a publicat articole pe teme de neuroetică și psihologie morală.

---

Self-POINT este un program de conferințe lejere care își propune să provoace mințile, virtuțile, conștiințele celor care își pun întrebări și spun fățis “nu știu” ca să afle mai mult. Temele propuse sunt dedicate oamenilor-Beta, într-o continuă dezvoltare.
Spunem stop joc dezvoltării personale în forma ultra-diluată din cărțile de self-help și explorăm relația dintre sine și societate din perspectivă filosofică și antropologică, cu scopul de a stimula creșterea interioară prin critical thinking.
Vei pleca cu perspective și tehnici care te scot din situații dificile, abilități concrete derivate din
cercetări academice, teorii sofisticate decodificate într-un limbaj simplu ca să le poți practica și
explica mai departe. 
Abordăm teme intens discutate în spațiul public din unghiuri noi și incomode, cu scopul de a sprijini audiența în re-evaluarea informației din newsfeed și găsirea acelor filtre de interpretare a realității care deschid orizonturi noi, elimină puncte oarbe, suferințe inexplicabile, clișee. 
 
 
Eveniment realizat cu sprijinul Jidvei - Mysterium, partener strategic al POINT
 
 

 

we also recommend

Abonament 5 intrări One World Romania 2019
15-24 Mar 2019
Abonament 5 intrări One World Romania 2019


Elvire Popesco, ARCUB, Eforie, Cinemateca Union, POINT, Pavilion 32 - Goethe