Self-POINT: Cum să fim creativi?

Self-POINT: Cum să fim creativi?

Self-POINT: Cum să fim creativi?

Key words: imaginație, fantezie, împlinirea dorinței, psihanaliză, modernitate, nou, inhibiție, blocaj, soluții valide

Synopsis:

Ce mai înseamnă creativitatea? Cum ne putem dezvolta propria creativitate? Ce elemente conectează o persoană obișnuită de actul creației? Orice copil care se joacă se comportă ca un creator, în sensul în care își creează o lume numai a lui. Copilul care se joacă și artistul care creează fantazează, ambii își exercită capacitatea imaginativă, își iau activitățile în serios și sunt capabili să distingă între produsul imaginației lor și realitate.

Experiența jocului din copilărie revine ca un punct de plecare al dorinței care își găsește împlinirea în actul creației. În acest proces, un puternic sentiment de trăire a prezentului ia naștere. Rezultatul actului creativ va avea amprenta provocării actuale dar și a unei amintiri din copilărie. Vom analiza creativitatea dintr-o perspectivă istorică și psihanalitică, ca un element important al modernității, dar cu accentul pe valorizarea sa în prezent.

Bio:

Mihai Lukács, regizor de teatru, performer, doctor în studii de gen comparate al Universității Central Europeane din Budapesta cu o teză despre isteria masculină a regizorilor moderniști Stanislavsky, Meyerhold și Artaud. Ultimele sale practici performative vorbesc despre relația dintre romi și ne-romi (Bambina, regina florilor; albastru/portocaliu,; Cine a omorât-o pe Szomna Grancsa?; Gadjo Dildo; Sara Kali- The Dark Madonna), umilire publică (Public Humiliation #1-3; Like a Bit of Luggage; PRIMVS; Public Art Humiliation), eliberare sexuală (Queer Worker; Queercore; Jehanne Unscharf), credință și excludere (Iovan; Enoria Procleților), evacuări forțate și lipsa adăpostului (La Harneală; Semne pentru PAFA) și îngeneral despre vulnerabilitate, slăbiciune și intersubiectivitate. În prezent scrie o carte despre aboliționism și modernitate.

---

Self-POINT este un program de conferințe lejere care își propune să provoace mințile, virtuțile, conștiințele celor care își pun întrebări și spun fățis “nu știu” ca să afle mai mult. Temele propuse sunt dedicate oamenilor-Beta, într-o continuă dezvoltare.
Spunem stop joc dezvoltării personale în forma ultra-diluată din cărțile de self-help și explorăm relația dintre sine și societate din perspectivă filosofică și antropologică, cu scopul de a stimula creșterea interioară prin critical thinking.
Vei pleca cu perspective și tehnici care te scot din situații dificile, abilități concrete derivate din
cercetări academice, teorii sofisticate decodificate într-un limbaj simplu ca să le poți practica și
explica mai departe. 
Abordăm teme intens discutate în spațiul public din unghiuri noi și incomode, cu scopul de a sprijini audiența în re-evaluarea informației din newsfeed și găsirea acelor filtre de interpretare a realității care deschid orizonturi noi, elimină puncte oarbe, suferințe inexplicabile, clișee. 
 
Eveniment realizat cu sprijinul Jidvei - Mysterium, partener strategic al POINT
 

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe