fbpixel
Skip to main content

Self-POINT: Copilăria-Perioada Fericită

Order tickets
POINT, București Tuesday, 17 April 2018 / 19:30 35.00 LEI (acces general)
Self-POINT: Copilăria-Perioada Fericită

Synopsis:

În societatea noastră copilăria este văzută ca o perioadă a inocenței și naivității. Cu toate acestea, de-a lungul istoriei, dar și în alte societăți din zilele noastre copiii au fost/sunt văzuți oricum altcumva decât în termeni angelici. Multe asumpții despre ce este” normal” și natural în dezvoltarea unui copil sunt profund influențate cultural. Cum am ajuns la ideea modernă de copilărie? Cine mai sunt copiii: incompetenți și subordonați sau egali nouă, instrumente de status, investiții economice? Vom porni într-o explorare a construcției culturale a copilului și copilăriei pornind de la elemente întâlnite în cotidianul părinților bucureșteni.

Bio: 

Mădălina Muscă, doctorandă în antropologie la SNSPA, sub coordonarea lui Vintilă Mihăilescu și profesoară de engleză la o grădiniță din București. Lucrează la un doctorat despre școală, copilărie și căldărări pentru care a fost învățătoare timp de un an într-un sat din apropierea Bucureștiului. Absolventă de liceu pedagogic, a continuat de-a lungul facultății, masterului și doctoratului să fie interesată de teme legate de educație și copilărie. Formarea sa antropologică a implicat universități ca SNSPA, Université de Liège și Université Lyon 2 dar și teren în diverse comunități sau școli cu pedagogii diferite.

---

Self-POINT este un program de conferințe lejere care își propune să provoace mințile, virtuțile, conștiințele celor care își pun întrebări și spun fățis “nu știu” ca să afle mai mult. Temele propuse sunt dedicate oamenilor-Beta, într-o continuă dezvoltare.
Spunem stop joc dezvoltării personale în forma ultra-diluată din cărțile de self-help și explorăm relația dintre sine și societate din perspectivă filosofică și antropologică, cu scopul de a stimula creșterea interioară prin critical thinking.
Vei pleca cu perspective și tehnici care te scot din situații dificile, abilități concrete derivate din
cercetări academice, teorii sofisticate decodificate într-un limbaj simplu ca să le poți practica și
explica mai departe. 
Abordăm teme intens discutate în spațiul public din unghiuri noi și incomode, cu scopul de a sprijini audiența în re-evaluarea informației din newsfeed și găsirea acelor filtre de interpretare a realității care deschid orizonturi noi, elimină puncte oarbe, suferințe inexplicabile, clișee. 
 
Eveniment realizat cu sprijinul Jidvei - Mysterium, partener strategic al POINT
 

we also recommend

Othello's Touch
26.04.2018
Othello's Touch


Teatrul Național Cluj-Napoca, Cluj-Napoca

Tot Ceea Ce Sclipeste DVD - One World Romania
Colectia de DVD-uri One World Ro
Tot Ceea Ce Sclipeste

DVD - One World Romania
Bucuresti, București

DisruptHR Bucharest 2.0 THE REBELLIOUS FUTURE OF HR
19.04.2018
DisruptHR Bucharest 2.0

THE REBELLIOUS FUTURE OF HR
Avenue 48, București