fbpixel
Skip to main content

NOVA TALKS

NOVA Festival

NOVA TALKS NOVA Festival

PROGRAM:

 • PANELUL I: 11:00 – 13:00
 • COFFEE BREAK: 13:00 – 13:30
 • PANELUL AL II-LEA: 13:30 – 15:30
   

DESCRIERE:

Prin acest eveniment, NOVA propune un maraton al inspirației și creează contextul unor discuții fascinante despre importanța noilor tehnologii în procesul creativ și în explorarea potențialul cognitiv uman. 

La Cinema Elvira Popescu, publicul va cunoaște și va interacționa cu 6 speakeri, printre care se numără cercetători, dar și artiști ale căror lucrări sunt incluse în expoziția principală. 

Speakeri cu interese și profesii variate, aspect care se reflectă în caracterul interdisciplinar al lucrărilor lor, aceștia vin la București pentru a vorbi despre căutările care au stat la baza proiectelor lor.

Un moment inedit va fi prezența pe scenă a robotului umanoid Eva, controlat cu puterea minții. Alături de acesta va fi Maša Jazbec, coordonatoarea Laboratorului de Creație și Cercetare DDTlab din Slovenia, care a dezvoltat software-ul cu ajutorul căruia Eva a primit o identitate și o personalitate. În cadrul performance-ului, câțiva participanți din sală vor avea șansa de a interacționa direct cu robotul și de a adresa întrebări artistei.
 

 • MAŠA JAZBEC - LECTURE - PERFORMANCE: Cum îți imaginezi un viitor cu roboți?
 • COSTIN DAMASARU - Cum poate facilita neurotehologia comunicarea intimă dintre sinele conștient și cel subconștient?
 • MÓNICA RIKIĆ - Criza existențială a unor mașini conștiente
 • NOMI SASAKI - Peep Media în vremurile digitale și reconstrucția spațiilor personale prin AI
 • NOOR STENFERT KROESE - Locuri de întâlnire pentru oameni și entități non-umane
 • ANAIS LOSSOUARN - Intimitatea în spații numerice

 

Detalii despre speakeri și programul detaliat al zilei: novanova.ro
 

Evenimentul se desfășoară în limba engleză.
 

*Biletul asigură accesul la eveniment al unei singure persoane.
 

***

NOVA este organizat de: Asociația Prezent Continuu și Asociația Culturală Control N

Prezentat de: UniCredit Bank

Cu sprijinul: IQOS

Parteneri: Goethe-Institut București, Institutul Francez din România, Forumul Cultural Austriac, Ambasada Spaniei în România, Ambasada Republicii Slovenia în România, Teatrul Excelsior, DELL Technologies, Logicom, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București, CINETic/Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ Creative, Interface Cultures, Kunstuniversität Linz, Universitatea Națională de Arte București, Novel Mushrooms, HUAWEI nova 10 Pro, Platforma Wolff.

Parteneri media: IQads, A LIST MAGAZINE, Igloo, Designist.ro, FEEDER.ro, Zile și Nopți, Radio France Internationale România, MUNTEANU, Radio România Cultural.

we also recommend