fbpixel
Skip to main content

Just Dance

Workshop cu Ioana Marchidan

Just Dance Workshop cu Ioana Marchidan

#contemporary dance #workshop

Un atelier intensiv de dans contemporan, propus de Linotip pentru finalul lunii mai. 

Just Dance este un curs de dans in care ne focusam pe miscarea venita din prima stare, din impuls. Important este sa nu mentalizam totul sau sa estetizam miscarea. Vom incerca impreuna sa lasam corpul sa gandeasca pentru noi. In prima parte ne vom concentra pe acest aspect al separarii corp-minte iar in a doua parte ne vom axa pe exercitii de partnering. 

De-a lungul timpului am dezvoltat cateva exercitii de partnering sau mai simplu, lucrul cu celalat | lucrul in pereche, care sa asigure o mai buna cunoastere/constientizare atunci cand lucrezi cu un partener. Acest tip de interactiune te ajuta sa devii mult mai atent la ce e in jurul tau, mult mai atent la cel de langa tine si implicit la tine.

Pornim de la exercitii care vor ajuta sa se nasca incet dar sigur conexiuni intre oamenii prezenti la curs. Ele se bazeaza pe puncte de sprijin comun, cunoastrea greutatii celuilalt, schimbarea partenerilor pentru a accesa interactiunea cu diferite greutati, inaltimi, intentii, reactii rapide la impulsurile primite din exterior, protejarea partenerului la factori externi, dezvoltarea atentiei la detalii in lucrul cu partenerul. 

Aceste exercitii creeaza o prezenta, o puternica conexiune intre cursanti, permitandu-le sa raspunda in timp real la stimuli primiti de la partenerii de lucru alternand intre ei posturile de conducatori si condusi. 

we also recommend