fbpixel
Skip to main content

IF WE VANISH – IN SEARCH OF NATURAL SILENCE - FELIX DEUFEL & NIKHIL NAGARAJ | ZiMMT 3D SOUND LAB X IQOS

IF WE VANISH – IN SEARCH OF NATURAL SILENCE - FELIX DEUFEL & NIKHIL NAGARAJ | ZiMMT 3D SOUND LAB X IQOS NOVA Festival

IF WE VANISH – IN SEARCH OF NATURAL SILENCE - FELIX DEUFEL & NIKHIL NAGARAJ | ZiMMT 3D SOUND LAB X IQOS

NOVA Festival

Felix Deufel, fondatorul ZiMMT, unul dintre cele mai prolifice centre din lume care studiază experiențele imersive create cu ajutorul sunetului, și Nikhil Nagaraj, sound artist, prezintă la Platforma Wolff o parte din rezultatele proiectului If we vanish – In search of natural silence.

Pornind de la capacitatea tehnologiei audio 3D de a reda fidel dinamica naturală a sunetelor în spațiu și a crea experiențe de ascultare similare cu realitatea, cei doi artiști și echipa lor au pornit spre cele mai sălbatice zone din India, neafectate de poluarea sonică sau de intervenția umană, pentru a înregistra amprenta sonoră a acestora. Pe parcursul proiectului, au captat peste 434 de ore material audio.

Artiștii își vor prezenta colecția de date sonore ca o instalație de artă imersivă, în care publicul poate experimenta unele dintre aceste ultime locuri sălbatice. În această experiență, te vei cufunda în pădurile tropicale din sudul și nord-estul Indiei sau în peisajul montan arid din Himalaya și vei explora trei tipuri diferite de sunet: biofonie - produs de factori non-umani, geofonie - sunet natural non-biologic și antropofonie - zgomot generat de om.

Evenimentul face parte din seria de spectacole organizate de festivalul NOVA, în parteneriat cu IQOS, la Platforma Wolff, în perioada 5-8 decembrie 2022. Acestea descriu un proces de explorare-cercetare a instalației WONDER, dezvoltată de artiștii Alexandros Raptis și Andrei Cozlac, precum și a instalației de sunet ZiMMT 3D Sound Lab.

În acest cadru, vor evolua, pe rând, artiștii Alexandros Raptis și Andrei Cozlac, Judith State și Radu Dumitriu, Bogdan Moroșanu (Rockabella), Felix Deufel și Nikhil Nagaraj.

Experiența 3D Sound Lab x IQOS la Platforma Wolff este oferită de IQOS și se adresează persoanelor cu vârsta peste 18 ani.

Detalii despre program și despre artiști pe site-ul novanova.ro

*Un bilet permite accesul unei singure persoane la un spectacol, o singură dată. 

***

NOVA este organizat de: Asociația Prezent Continuu și Asociația Culturală Control N

Prezentat de: UniCredit Bank

Cu sprijinul: IQOS

Parteneri: Goethe-Institut București, Institutul Francez din România, Forumul Cultural Austriac, Ambasada Spaniei în România, Ambasada Republicii Slovenia în România, Teatrul Excelsior, DELL Technologies, Logicom, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București, CINETic/Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ Creative, Interface Cultures, Kunstuniversität Linz, Universitatea Națională de Arte București, Novel Mushrooms, HUAWEI nova 10 Pro, Platforma Wolff.

Parteneri media: IQads, A LIST MAGAZINE, Igloo, Designist.ro, FEEDER.ro, Zile și Nopți, Radio France Internationale România, MUNTEANU, Radio România Cultural.

 

Stay Up To Date With Your Favorite Events