ZIUA 2 Festivalul Superscrieri #semnedeschimbare

ZIUA 2 Festivalul Superscrieri #semnedeschimbare Festivalul Superscrieri #9

ZIUA 2 Festivalul Superscrieri #semnedeschimbare

Festivalul Superscrieri #9

Ce se întâmplă după o bombă în presă?

Trei discuții menite să aducă claritate pe câteva dintre subiectele de interes public care au dominat ultimii ani și au mobilizat jurnaliști de la mai multe publicații pentru a elucida adevărul. Spitale în care intri cu o boală și ieși cu mai multe. Păduri cu sute de ani istorie, dar cu viitor nesigur. Un oraș care uneori pare că îți ia mai multe decât îți oferă. Cititorii au posibilitatea unui follow up live pe impactul investigațiilor despre sistemul medical din România, despre păduri și industria lemnului și o doză de realitate despre cum ne pregătim pentru Bucureștiul vulnerabil, direct de la jurnaliștii care le-au documentat, în discuții conduse de jurnaliști care mănâncă actualitatea pe pâine.

PROGRAM

[teatru] 12:00 – 13:30: Ce se întâmplă în spitalele din România?

O discuție cu echipele de jurnaliști care au investigat sistemul medical românesc în ultimii ani și au scos la suprafață criza dezinfectanților diluați, despre trafic de medicamente și fraudarea asigurărilor de sănătate prin boli inventate pacienților. Participă Cătălin Tolontan (Libertatea), Mirela Neag (Libertatea), Răzvan Luțac (Libertatea), Victor Ilie (Inclusiv), moderatoare - Alice Iacobescu (EuropaFM).

[teatru] 14:00 – 15:30: Ce se întâmplă cu Bucureștiul?

În 2017, un articol despre ce s-ar întâmpla cu orașul București în caz de cutremur a zguduit opinia publică, stârnind inițiative în societatea civilă. La discuție vor participa Jo Ilie(Decât o Revistă), care a documentat materialul, Oana Racheleanu (Green Report) și reprezentantele a două inițiative civice care caută soluții pentru un București mai puțin vulnerabil: Alina Kasprovschi (Fundația Comunitară București), și Oana Neneciu (Ecopolis, inițiativa AerLive), moderatoare - Svetlana Cârstean.

[teatru] 16:00 – 17:30 – Ce se întâmplă cu pădurile?

În 2011, România te iubesc lansa un semnal de alarmă asupra defrișărilor din România. În 2015, o investigație Rise Project, Clear Cut Crimes, lua Superscrierea Anului. În 2020, o altă investigație, de data aceasta Recorder, s-a soldat cu controale silvice și demisii. Purtăm o discuție cu echipele de jurnaliști care au mers pe urmele jafului de păduri: Romana Puiuleț (RISE PROJECT), Alex Nedea (Recorder), Andrei Ciurcanu (RISE Project): moderator - Antonio Momoc (Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării).

***

Superscrieri este un proiect al Fundației Friends For Friends (www.ffff.ro): de 9 ani ne direcționăm toate eforturile și energia să susținem creativitatea practică, dezvoltând proiecte și instrumente care să îi ajute pe oameni să își descopere potențialul creativ. FFFF este o inițiativă a agenției de publicitate Friends\TBWA. Printre celelalte proiecte FFFF se numără:Atelierele de Corporate Writing & Storytelling,Policlinica de Marketing și Comunicare pentru ONG-uri și In a Relationship, un proiect de prevenție a violenței în cuplurile de adolescenți.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe