fbpixel
Skip to main content

Unde a dispărut încrederea? Criza democrației liberale și scenariile guvernării lumii de mâine.

Conferință susținută de Valentin Naumescu în cadrul Festivalului „Despre lumea în care trăim”, urmată de un dialog cu Ovidiu Nahoi.

Order tickets
Location Date / Hour Price Order
Online Watch disponibil pentru vizionare 14 zile de la prima accesare a înregistrării 35 lei Online Sale Closed

Am abonament / bilet cadou Festivalul „Despre lumea în care trăim”

Pentru spectacolele online, comenzile sunt limitate la un singur bilet per adresă de email, întrucât pentru vizionarea spectacolului fiecare cumpărător trebuie să fie logat în contul Eventbook cu care a făcut achiziția biletului.
Unde a dispărut încrederea? Criza democrației liberale și scenariile guvernării lumii de mâine. Conferință susținută de Valentin Naumescu în cadrul Festivalului „Despre lumea în care trăim”, urmată de un dialog cu Ovidiu Nahoi.

Program integral Festivalul de Conferințe Despre lumea în care trăim

Conferința abordează declinul ordinii liberale globale din perspectiva crizei de încredere politică, a populismului conspiraționist, radicalizării ideologice și atacului la care este supusă tehnocrația, unul din cei doi piloni ai regimurilor democratice occidentale. Ruperea relației de încredere popor-tehnocrație, accentuată de pandemia de COVID-19, pune la încercare însăși esența democrațiilor liberale, idea de moderație politică, meritocrație și cunoaștere științifică, deschizând piste de reflecție pentru posibile scenarii ale guvernărilor viitoare, mergând până la cele ale unei lumi post-liberale.

VALENTIN NAUMESCU este profesor de relații internaționale la Facultatea de Studii Europene a Universității „Babeș-Bolyai“ din Cluj și președintele think tank-ului Inițiativa pentru Cultură Democratică Europeană (ICDE). A fost secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe (2005-2007) și consul general al României la Toronto (2008- 2012). Din 2015 este expert independent al Comisiei Europene în domeniul relații internaționale.

OVIDIU NAHOI ( n. 1966, Roman) este jurnalist cu o activitate de 30 de ani, cu preocupări legate de politică internă, afaceri europe- ne și politică externă. În prezent este redactorul-șef al Radio France Internationale Romania, unde realizează zilnic rubricile Revista Presei Internaționale și Eurocronica. De asemenea, moderează emisiunea săptămânală Decriptaj

A desfășurat o activitate îndelungată de reporter politic pentru Radio Uniplus și agenția de presă Mediafax și a publicat analize și comentarii în ziare de referință precum Evenimentul Zilei (2001-2006), Adevărul (2006-2012), Dilema veche ( 2011-2019). 

A fost redactor-șef al publicațiilor Historia și Foreign Policy din cadrul grupului „Adevărul“ (2007-2010) și a fost corespondent la Bruxelles pentru același grup de presă, în perioada 2010-2012. A realizat emisiuni pe teme de politică internațională la The Money Channel și TVR. Este autorul filmului documentar La Răsărit de Europa, realizat în regiunea Bugeac și Odesa în 2014 pentru The Money Channel, cu sprijinul German Marshall Found și al cărții Povestiri de peste Prut, apărută în 2019.

Descoperiţi aici şi alte conferinţe din cadrul Festivalului Despre lumea în care trăim”.

we also recommend