fbpixel

Ce ne desparte de o Românie normală?

Ce ne desparte de o Românie normală? Conferință susținută de Sorin Ioniță în cadrul Festivalului „Despre lumea în care trăim”, urmată de un dialog Marian Voicu

Ce ne desparte de o Românie normală?

Conferință susținută de Sorin Ioniță în cadrul Festivalului „Despre lumea în care trăim”, urmată de un dialog Marian Voicu

Program integral Festivalul de Conferințe Despre lumea în care trăim

Sau ce ne mai lipseşte ca să fim Suedia, partea plină şi partea goală a paharului tranziţiei post-comuniste.

Suntem cea mai norocoasă generație a României moderne, pentru că avem șansa istorică de a face lucruri la care cei dinaintea noastră puteau doar visa. Cu toate astea, lumea e nefericită. Mulți simt că ocaziile trec rând pe rând pe lângă noi, iar ţara nu e aşezată cum trebuie. E doar o problemă de răbdare ca să ajungem la liman? Va așeza timpul într-un final lucrurile? Sau calea e greșită și trebuie, iarăși, o mare sforțare ca să ne punem pe drumul corect? 

 

SORIN IONIŢĂ este analist de politici publice şi comentator în presa de opinie. A fondat împreună cu o mână de colegi think tank-ul ExpertForum (EFOR), unde produce rapoarte de policy menite să facă guvernarea mai bună şi activism civic menit să o deranjeze pe- riodic. A reprezentat România în Comitetul Economic şi Social European (EESC) şi lucrează de peste 20 de ani ca expert internaţional în dezvoltare locală în ţări din Balcani, Europa de Est şi Transcaucazia. A fost decorat în 2018 cu Ordre national du Mérite al Republicii Franceze pentru promovarea în regiune a agendei democratice şi europene. A predat dezvoltare regională la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj şi la Maastricht School of Management şi publică cercetări pe subiect în volume colective şi jurnale de profil. A absolvit Universitatea Politehnică din Bucureşti, apoi Facultatea de Filozofie la Universitatea din Bucureşti. Are un masterat în științe politice la CEU, Budapesta, un doctorat la SNSPA şi a fost bursier Fulbright la Georgetown University, Washington DC. Într-o viaţă paralelă participă cu mult entuziasm şi rezultate modeste la competiţii de fotografie şi are în pregătire un fotojurnal de călătorie. 

 

MARIAN VOICU lucrează de peste 20 de ani în televiziune şi radio. Timp de zece ani a realizat documentare pentru TVR despre comunităţile româneşti – de la istroromâni şi aromâni până la românii de peste Bug şi cei din Federaţia Rusă. Este primul jurnalist român care a filmat în Sudan, Uganda şi Siberia. A realizat Interviurile Europa FM. A fost manager de proiect la Radio România Chişinău. A primit mai multe premii naţionale şi internaţionale, cel mai recent fiind Medalia de aur din partea Asociaţiei Corespondenţilor ONU pentru documentarul Exodul: O tragedie siriană. A fost decorat cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios“ în grad de cavaler. Printre cele mai recente filme documentare se numără Torna, torna, fratre! Istoria aromânilor spusă de ei înşişi, Tezaurul României de la Moscova: Inventarul unei istorii de o sută de ani, Serbia după război: În căutarea adevărului, iar în 2018 – Matrioșka mincinoșilor: Fake news, manipulare, populism. 

Descoperiţi aici şi alte conferinţe din cadrul Festivalului Despre lumea în care trăim”.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe