fbpixel
Skip to main content

eXplore festival: The Dream is the Dreamer

Catarina Miranda (Portugalia/Franța)

eXplore festival: The Dream is the Dreamer Catarina Miranda (Portugalia/Franța)

Creație & performance: Catarina Miranda

Dramaturgie: Catarina Miranda, Jonathan Saldanha

Consiliere artistică: Luísa Saraiva

Producție: SOOPA

Co-producție: Festivalul DDD / Teatrul Municipal Porto

Cu sprijinul: DGArtes - Ministerul Culturii din Portugalia, Programul EXERCE / CCN-ICI Montpellier, Materiais Diversos, Grand Studio, Espaço do Tempo, 4Culture, Life Long Burning EU Culture Programme, eXplore festival România

 

Un exercițiu de evocare spațială conceput pentru scenă, în care o topografie ficțională este activată pentru stabilirea unui imaginar colectiv, prin mijloace precum cuvântul și gesturile.

Exercițiul contemplării este cel care dă startul construcției experienței senzitive a corpului. Un spațiu gol este interceptat de un protocol hipnagogic în care punctul de declanșare, interpretul, se transformă într-o entitate multiplă.

Prin manipularea unui obiect, efectele sunt construite, iar timpul scenic este definit, stabilind o relație între dimensiunile monstruoase și cele umane reprezentate de corp-carne-piele.

Acest interval de timp scenic este generat de speculații asupra realității.

 

Născută în 1982 în Portugalia, artista Catarina Miranda lucrează cu limbaje care interceptează mișcarea, vocea, scenografia și lumina, folosind corpul ca pe un canal pentru transformarea și medierea stărilor hipnagogice, precum și pentru gesturile și procedurile conștiinței viscerale a prezentului.

 A absolvit programul de masterat EXERCE la ICI-CCN Montpellier, în Franța. A studiat teatrul NOH în cadrul programului TTT din Kyoto, în 2018. Este absolventă de Arte Vizuale la Școala de Arte Frumoase a Universității din Porto, Portugalia. A studiat balet clasic la Academia Regală de Dans.

 

Piese puse în scenă: BOCA MURALHA (Festivalul Materiais Diversos 2016, Festivalul Circular 2016), REIPOSTO REIMORTO (Teatrul Municipal Porto 2015); SHARK * Emporiul Celest al Cunoașterii Binevoitoare (PT15 - Espaço do Tempo, Dock11/Berlin, Teatrul Municipal Porto 2015); RAM MAN (Teatrul Municipal Porto, São Bento da Vitória/Porto Mosteiro, Dock11/Berlin, DanceBox/Japonia, Guimarães/Capitala Europeană a Culturii, 2012 - 2014); AMENTA (Dock11/Berlin, Negócio/ZDB/Lisabona 2012); MAZEZAM (Altesfinanzamt/Berlin 2011); BITING SONG (HAU/Berlin, Electro Circus/Geneva, AMIW/Viena, KnotFestival/Berlin, Altesfinanzamt/Berlin, Cinema Passos Manuel/Porto, 2009-2011).

 

Membră a SOOPA Collective (Porto).

www.catarinaamiranda.com

we also recommend

Testimonial DVD - One World Romania
Colectia de DVD-uri One World Ro
Testimonial

DVD - One World Romania
Bucuresti