fbpixel
Skip to main content

Duo – log

Atelier performativ susținut de Andreea Novac și Istvan Teglas

Order tickets
Location Date / Hour Price Order
LINOTIP – Centru Independent Coregrafic, Bucuresti 2, 3, 4, 5 august 2021, în intervalul 19:00-21:00 - WORKSHOP 300 lei
Duo – log Atelier performativ susținut de Andreea Novac și Istvan Teglas

Andreea și Istvan lucrează împreună de peste 14 ani, colaborarea lor având trei piloni principali: negociere, asumare și provocare reciprocă. În luna mai cei doi vor susține primul lor atelier, în care vor împărtăși participanților interese, dificultăți și perspective performative. Vom construi împreună situații scenice, le vom analiza, vom vorbi despre proces de lucru, despre alegeri și despre modalități de prezentare. Atelierul are o dimensiune performativă implicită, așa încât veniți pregătiți pentru a explora posibilitățile voastre interpretative și compoziționale. 

*Acest atelier este deschis atât pentru amatori cât și pentru profesioniști. Vă asteptăm cu drag să participați, indiferent de nivelul de pregătire în dans contemporan sau arte performative! 

Andreea Novac este artist independent, coregraf şi performer. A studiat Psihologia la Universitatea Bucureşti şi apoi Coregrafia la Universitatea Națională de Artă Teatrală şi Cinematografică „IL Caragiale” București. Este pasionată de creaţie coregrafică, educaţie artistică, discurs teoretic şi performativ. Trece prin numeroase stagii de formare profesională și artistică, participă la rezidențe naționale și internaționale, creează spectacole de dans și performance, coregrafie pentru teatru şi film, lucrează interdisciplinar, susţine ateliere de dans contemporan. A fost coordonator de comunicare și consilier artistic în cadrul Centrului Național al Dansului București, este membru fondator al Asociației Developind Art și colaborează cu artiști și structuri independente sau instituții pentru a susține și dezvolta proiecte în domeniul dansului contemporan și artelor performative.

Istvan Teglas in trecut a fost actor angajat al Teatrului Odeon, iar momentan este angajat la Teatrul Național din București. Spectacolele lui pot fi văzute la Teatrul Odeon, Teatrul Metropolis, Arcub, Apollo111, Point Arthub, Muzeul de Arta Recenta, Linotip, Teatrelli. A participat în multe proiecte de dans contemporan, printre care unele inițiate de Gigi Căciuleanu, Vava Ștefănescu, Răzvan Mazilu, Florin Fieroiu, Andreea Novac, Arcadie Rusu. În afara țării a colaborat în două spectacole, Page Out of Order Not a Romanian Cinema - în coregrafia lui Yoshiko Chuma la New York, și Travellers - în coregrafia lui Salome Schneebeli la Zurich. A jucat in ultimele filme ale lui Cristi Puiu - Malmkrog, si Corneliu Porumboiu - La Gomera. “Istvan Teglas este unul dintre acei foarte puțini actori din spațiul cultural românesc care gândesc teatrul prin prisma unei structuri coregrafice. Aceasta nu înseamnă, desigur, că teatrul trece într-un plan secundar, ci că prezența actorului în scenă nu are cum să fie despărțită de o perfectă conștientizare a corpului ca mesaj.” (Gina Șerbănescu)

we also recommend

27.07.2021
Insula Sclavilor

de Pierre Marivaux
The Pub, Bucuresti

voucher valabil 12 luni de la achiziție
Idei de cadouri pentru el – participare la Regata Marii Negre


Litoralul românesc, Constanta

Prostul și escrocul. Mecanisme ale deformării în lumea de azi. Conferință susținută de Radu Paraschivescu în cadrul Festivalului „Despre lumea în care trăim”, urmată de un dialog cu Cătălin Striblea.
disponibil pentru vizionare 14 zile de la prima accesare a înregistrării
Prostul și escrocul. Mecanisme ale deformării în lumea de azi.

Conferință susținută de Radu Paraschivescu în cadrul Festivalului „Despre lumea în care trăim”, urmată de un dialog cu Cătălin Striblea.
Online