fbpixel
Skip to main content

DINOMANIA, un atelier comico-științific.

Inspirat de atlasul Dinosaurium.

DINOMANIA, un atelier comico-științific. Inspirat de atlasul Dinosaurium.

Sâmbătă, 25 noiembrie, ora 11.00, vă invităm, în standul Humanitas de la GAUDEAMUS, la DINOMANIA, un atelier comico-științific pentru pasionații de curiozități din lumea celor mai mari și mai feroce animale din toate timpurile.

Atelierul este pregătit de actorul Voicu Hetel de la Teatrul „Ion Creangă“ după atlasul Dinosaurium de Chris Wormell și Lily Murray / Humanitas Junior.

Vom afla cum au apărut și cum au dispărut dinozaurii. Vom discuta despre extincția lor. S-a datorat impactului cu un meteorit sau unei erupții vulcanice de proporții uriașe care a acoperit planeta în nori denși de praf și cenușă? S-au găsit, adânc îngropate în pâmănt, urme ale existenței lor. Forma și poziția fosilelor ne spun multe despre marii dinozauri ierbivori și carnivori care stăpâneau Pământul în Triasic, Jurasic și Cretacic. Și descoperim că păsările sunt urmașii lor direcți. 

Copiii vor picta dinozauri, vor afla răspunsuri la toate curiozitățile lor legate de aceste remarcabile creaturi și vor vedea cum erupe un vulcan. 

Durata atelierului: 45 de minute

Vârsta recomandată: +5 ani

Atelierul se va desfășura la standul Editurii Humanitas de la Târgul de carte Gaudeamus, în Pavilionul Central Romexpo, la parter. 

we also recommend