fbpixel

WORKSHOP: DANCE THERAPY – THE ENERGY

WORKSHOP: DANCE THERAPY – THE ENERGY cu Ioana Macarie

WORKSHOP: DANCE THERAPY – THE ENERGY

cu Ioana Macarie

Linotip Centru Independent Coregrafic lanseaza in perioada ianuarie - iunie 2022 o serie de cursuri de dans cu nivel de dificultate incepator si intermediar* coordonate de coregrafii: Andreea Novac, Ioana Marchidan, Andrea Gavriliu, Arcadie Rusu, Attila Bordás, Stefan Lupu, Daniel Dragomir, Teodora Velescu, Ioana Macarie, Mariana Gavriciuc, Simona Dabija si George Plesca. Mai multe detalii despre perioadele de desfasurare si biletele de participare aflati pe https://eventbook.ro/hall/linotip-centru-independent-coregrafic

**Vezi mai jos detalii despre campania "cursant #LINOTIPic"

 

 

IOANA MACARIE despre cursul "Dance Therapy - The Energy"

**Nivel de dificultate incepator - intermediar - exercitiile de la curs sunt adaptate astfel incat fiecare participant sa le poata executa indiferent de nivelul anterior de experienta in dans contemporan

DANCE THERAPY – THE ENERGY reprezintă un modul de cunoaștere al propriului corp si al adevarului . Acest tip de terapie identifica modalitatea de acces către exprimarea prin intermediul mișcarii.

Dansul, mișcarea și exprimarea corporala eliberează energia stocată in corp și o transformă într-un act artistic.
Mișcarea corpului produce fericire ☺ Eliberarea tensiunii si exteriorizarea ei prin corp liniștește sufletul ☺
Ceea ce nu poți exprima în cuvinte exprimă prin corp și ascultă-l când încearcă să îți comunice traseul prin mișcare.

Este un curs despre bucuria de a fi, despre liniștea de a fi, despre libertate. Vom folosi tehnica improvizatiei și vom accesa informații și experiențe personale, individual cât și în grup.

 

BIO

Ioana Macarie este Coregraf Independent și profesor de dans, actualmente Coordonator
al Departamentului Artistic al Teatrului Stela Popescu din București. A absolvit Liceul deCoregrafie “Floria Capsali” în anul 1998 și Universitatea Nationala de Artă Teatrală si Cinematografică, secția Coregrafie, în anul 2002. Cu spectacolul de Licență "Astazi la orele 19" a câștigat Premiul pentru cel mai bun Spectacol în cadrul Festivalului Julidans din Amsterdam in anul 2003, în aceeași perioadă fiind și Coregraf rezident al Centrului MAD condus de Vava Ștefănescu și Mihai Mihalcea. În anul 2008 a câștigat Premiul pentru cea mai buna Coregrafie Contemporană pentru un moment de Dans Contemporan în cadrul “Concursului International de
Dans Clasic și Contemporan” organizat la Sibiu.
A participat la workshopuri susținute de coregrafii: Michele Modesto Casarin, Massimo Gerardi, Brice Mousset, Michael Schumacher, Roberta Marques, Mark Tompkins, Lisa Nelson, David Zambrano, Karine Saporta, Wayne McGregor, Margarida Bettencourt, Paolo Henrique, Cosmin Manolescu si Gigi Caciuleanu.
Ca dansator și coregraf lucrează atât în teatru cât și în televiziune. În Teatru a colaborat ca dansator cu coregrafii Florin Fieroiu (profesor), Eduard Gabia, Sergiu Anghel (profesor, coregraf Orion Balet), Liliana Iorgulescu (profesor, coregraf), Ana Eva Cruellas (Musicalul Chicago) și cu maestrul Gigi Caciuleanu (D’ale Noastre – T N 😎. Activitatea în calitate de coregraf include: coregraf asistent - Musicalul Chicago (regia Ricard Reguant),
coregraf/interpret - Saka si Saka Eko (Sensor – TNB), coregraf - Regele Cerb (regia Michele Modesto Casarin – Teatrul Masca), coregraf – Acul cumetrei Gurton, Sluga la doi stapani (regia Mihai Malaimare – Teatrul Masca), coregraf/regizor - Una Historia de Tango si Iunia (Teatrul Masca), coregraf/regizor alaturi de actrita Mihaela Rădescu - Confesiunile unui caine (Replika), coregraf – Dolce Vita (regia Dragos Galgoțiu – Teatrul de Opereta si Muzical “Ion Dacian”), coregraf/regizor alături de pianistul Stefan Doniga – Anais (Teatrul de Opereta si Muzical “Ion Dacian”) și spectacolele Piazzola Nights si Les Chemins de l’amour (regia Mihaela Rădescu - Opera Naționala). La Teatrul Stela Popescu: regizor/coregraf – Micul Prinț (adaptare după Antoine de Saint Exupery), asistent Regie – Barba albastra (regia Alexander Hausvater), coregraf – Lampio si grauntele de lumina și Revolta povestilor (regia Tony Adam), Femeia, eterna poveste (regia Attila Vizauer) și Houl de mărgăritare (regia Amalia Ciolan).
Ca și coregraf și dansator a lucrat în televiziune în cadrul emisiunilor “Dansez pentru tine”
(ProTv),“Te cunosc de undeva”(Antena 1), “O data’n viața”(TVR) și în prezent la “CronicaCarcotasilor” (Prima TV). A participat ca și Actor și Coregraf în cadrul serialului de televiziune “Cu un pas înainte”(ProTv).
Pentru o perioadă de 2 ani a fost Coordonator al Compartimentului de Balet al Teatrului de Opereta si Musical “Ion Dacian”. În prezent este Coregraf și profesor în cadrul emisiunii “Te cunosc de undeva” (Antena 1).

 

Foto: Dani Ionita

**Pentru siguranta participantilor, spatiul de dans si interactiunile dintre participanti exista si se intampla in concordanta cu reglementarile in vigoare in ceea ce priveste igiena si distantarea sociala.

---------------------------------

***Linotip te sustine sa faci loc pentru dans contemporan in viata ta!

Reducere #cursant #LINOTIPic

Mai mult dans cu mai putine resurse!

Cum? 

1. Achizitie simultana a cate 1 bilet la 2 cursuri din date diferite - discount din pretul total 50 ron

2. Achizitie simultana a cate 1 bilet la 3 cursuri din date diferite - discount din pretul total 75 ron

3. Achizitie simultana a cate 1 bilet la 4 cursuri din date diferite - discount din pretul total 100 ron

✓ *Reducerea se aplica doar pentru achizitionarea in aceeasi comanda a biletelor, doar daca acestea reprezinta cel putin 2 cursuri din date diferite. Ex. 1: Achizitie bilete la "Corpul Resursa cu Arcadie Rusu" din doua perioade diferite. Ex. 2: Achizitie 1 bilet la "Movements and moments cu Andreea Novac" + Achizitie 1 bilet la "Corpul creativ cu Andrea Gavriliu"  

✖︎ **Reducerea nu se aplica pentru achizitionarea a 2 sau mai multe bilete la acelasi curs din aceeasi perioada.  

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe