fbpixel
Skip to main content

CURS Introducere in Conceptele de baza ale Medicinei Traditionale Chineze

CURS Introducere in Conceptele de baza ale Medicinei Traditionale Chineze

Cui se adreseaza :

Acest curs este obligatoriu pentru persoanele care doresc sa participe la cursurile de Moxibustie,  GuaSha, Ventuze, pentru ca seteaza bazele intelegerii principiilor de functionare ale acestor terapii.

Cursul este destinat maseurilor, dar si practicantilor de diverse alte terapii manuale sau energetice: kinetoterapie, chiropraxie, osteopatie, shiatsu, reflexoterapie etc.

Daca nu practici nimic din toate acestea ci doar doresti sa iti largesti orizontul de cultura si cunoastere, esti binevenit. Iti vei intelege mai bine locul si rolul in Univers ?

De ce sa faci acest curs?

Conceptele de baza fac parte din teoria de baza a medicinei tradiitonale chinezesti,  unul dintre cei mai importanti piloni ai acesteia.

Fara aceste notiuni de baza, cum ar fi: Yin-Yang, Qi, WuXing, teoria celor 5 elemente, etc., care au fost definite si descrise inca de la inceputurile acestei stiinte, nu am putea intelege mecanismele de functionare ale corpului uman prin prisma gandirii filozofilor antici.

Participarea la acest curs este esentiala, deoarece doar o intelegere mai profunda a conceptelor de baza va permite planificarea unui tratament folosind terapii chinezesti alternative (Moxibustie,  GuaSha, Ventuze).

Principiile de gandire ale filozofilor antici si intelegerea MTC

Principiile filozofice din Medicina Traditionala Chineza au ca scop intelegerea functionarii organismului uman, folosirea criterilor de similitudine cu fenomenele din natura si aplicarea tuturor acestora la cunoasterea, prevenirea si tratamentul bolilor precum si la pastrarea sanatatii. 

Ele descriu si definesc legatura inseparabila intre organele si sistemele organismului uman (incluzand pe cel emotional si/sau sufletesc),  mediul inconjurator si Univers.

Medicina Traditionala Chinezeasca (MTC) considera ca boala este rezultatul intreruperii armoniei dintre Univers si om, caci dizarmonia intrerupe fluxul liber al energiilor in corp, producand in planul fizic ceea ce noi numim „boala”

Potrivit acesteia, exista o legatura strinsa intre Univers si om: Soarele, Luna, rotatia astrelor, succesiunea anotimpurilor, cele cinci planete, cele cinci elemente, cele cinci puncte cardinale (cele patru plus centrul) actioneaza, determina si influenteaza organismul si sanatatea omului.

Tehnicile de vindecare din medicina traditionala chineza urmaresc inlaturarea blocajelor din corp prin diverse mijloace, cu scopul unic de restabilire a armoniei si de restaurare a sanatatii.


Ce vei invata:

Vei patrunde in intelegerea mecanismelor subtile de functionare a sistemului energetic uman prin prisma intelegerii conceptelor de:

cele 5 elemente

substantele vitale: Qi, sange, esenta, fluide, minte

cei 6 patogeni externi

cele 7 emotii

boala si sindromul

semne si simptome

meridianele energetice – ce sunt, functiile lor.

Cursantii vor beneficia de suport de curs.

we also recommend

Colectia de DVD-uri One World Ro
Sahia Vintage IV – comandă politică

DVD - One World Romania
DVD - One World Romania, Bucuresti

voucher valabil 12 luni de la achiziție
Este pasionata de machiaj? Curs profesional de make-up cu profesionisti


Bucuresti, Bucuresti