fbpixel
Skip to main content

CineKids | Atelier de educație cinematografică pentru copii

Organizat de Cinema ARTA, Cluj-Napoca

CineKids | Atelier de educație cinematografică pentru copii Organizat de Cinema ARTA, Cluj-Napoca

Filmul ne învață să privim, ne șlefuiește gândurile și emoțiile. Ne ajută să ne înțelegem mai bine pe noi înșine și, în același timp, ne îmbogățește perspectiva asupra altor oameni, culturi, idei și valori. Dincolo de asta, el poate deveni o sursă de bucurie, împlinire și dezvoltare personală pe parcursul întregii vieți.

 

Cinema ARTA propune, în cadrul programului de educație cinematografică CineKids, o serie de ateliere dedicate copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 10 ani. 

Acestea presupun o abordare creativă și interactivă a filmului, menită să faciliteze înțelegerea limbajului cinematografic și a lumii înconjurătoare, precum și dezvoltarea unor abilități cognitive și emoționale. 

Atelierele se vor desfășura în limba română și vor consta în vizionarea unui scurtmetraj subtitrat, însoțită de discuții euristice și exerciții creative.

Dimensiuni ale educației cinematografice:

  • Cultivă gândirea critică și observarea mecanismelor din spatele oricărui produs audiovizual.
  • Dezvoltă competențe intelectuale, estetice și emoționale, ce derivă din descoperirea și explorarea limbajului și a diferitelor practici cinematografice.  
  • Încurajează curiozitatea, empatia și toleranța.
  • Oferă o deschidere spre toate formele de artă, ca sursă de bucurie, împlinire și dezvoltare personală pe tot parcursul vieții.
  • Formează aptitudini transferabile în sfera profesională: munca în echipă, comunicare, creativitate, luarea deciziilor, time management, asumarea responsabilităților.

Atelierul este moderat de Anca Caramelea, educator de cinema. 

Despre coordonator:

Anca Caramelea este educator de cinema. A colaborat cu diverse festivaluri de film și proiecte culturale, în special în domeniul educației cinematografice, participând la programele CinEd și Education a l’image. A studiat Sociologie și Antropologie la Universitatea din București, și are un master în Filmologie de la Universitatea East Anglia.

Evenimentul face parte dintr-o serie de 3 ateliere educative, care se vor desfășura în 27 februarie, 27 martie și 24 aprilie. Prețul unui atelier este 40 de lei. Se pot achiziționa bilete pentru fiecare eveniment în parte sau întregul pachet de 3 bilete cu 90 de lei.

Filmul vizionat în cadrul primului atelier din data de 27 februarie va fi scurtmetrajul de animație The Gruffalo.

Biletele pot fi cumpărate prin Eventbook în limita a 15 locuri/atelier.

Mai multe detalii despre atelier vor fi comunicate prin e-mail, după achiziționarea biletelor. 

Despre CineKids 

CineKids este un program educațional, dezvoltat de Cinema ARTA, ce urmărește folosirea filmului ca instrument educativ și alfabetizarea copiilor în domeniul audiovizual. Programul este dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani. 

Aflați mai multe pe https://www.cinema-arta.ro/cinekids

 

we also recommend

voucher valabil 12 luni de la achiziție
Fii pilot la inaltime la mansa unui Diamond 20 Katana


Aeroportul Internațional Tuzla, Tuzla

Traseu offroad cu o masina 4X4 de competitie
voucher valabil 12 luni de la achiziție
Traseu offroad cu o masina 4X4 de competitie


Bucuresti

Experimenteaza ateliere creative pentru toate varstele
voucher valabil 12 luni de la achiziție
Experimenteaza ateliere creative pentru toate varstele


Bucuresti