fbpixel
Skip to main content

BIANCA POPP: Fashion Talk & Fashion Show Performance

Eveniment conex RDW

BIANCA POPP: Fashion Talk & Fashion Show Performance Eveniment conex RDW

Sâmbătă, 12 iunie, invitata evenimentului conex Romanian Design Week @ Grădina cu Filme este BIANCA POPP, un designer cu o profunda influență din estetica japoneză. Formele obiectelor vestimentare pe care le creează sunt neascultătoare oricăror tendințe, concentrându-se mai mult pe procesul de design și mai puțin pe partea de modă. În 2009 și-a creat propriul brand. A învățat despre modă la Marangoni, în Milano, unde a locuit timp de cinci ani și a lucrat ca designer pentru 10corsocomo. A locuit la Paris și a avut o apariție în cadrul Paris Fashion Week cu recenzii foarte bune.

FADHION TALK-ul își propune să prezinte parcursul și universul complex al designer-ului Bianca Popp, dar, în același timp, să aducă în discuție teme esențiale precum: obstacolele pe care le întâlnește un designer pe piața din România, înființarea și evoluția unui business creativ, lupta cu magazinele de tip fast fashion, nevoia permanentă de reinventare, pandemia și consecințele ei în zona industriilor creative sau ce te determină să mergi mai departe, chiar și atunci când rațiunea îți spune să te oprești.

Explorând universul amplu al fashion designer-ului Bianca Popp, care include, totodată, jurnalismul, semiotica, poezia și arta performativă – din perspectiva creatorului de costum de teatru, talk-ul va fi urmat de un FASHION SHOW PERFORMANCA, care va integra design-ul, teatrul, muzica live. Și poeme scrise de Bianca Popp.

Cu: 
ANTOANETA COJOCARU, MARIA OBRETIN, ISTVÁN TÉGLÁS
Ioana Abur, Irina Bucescu, Maria Bucur, Costina Cheyrouze, Ioana Chițu, Raluca Felezeu, Oana Florea, Cristiana Ioniță, Ruxandra Maniu, Corina Sucarov, Raluca O'Sullivan, Alina Tofan, Maria Vârlan, Adelaida Zamfira

Regia: Dan Vasile
Concept și poeme: Bianca Popp

Muzică live: TEMPLE INVISIBLE

Mai multe despre Bianca Popp:
Pentru Bianca creația constă în hainele care poartă semnele căutării, în cele imperfecte, cele abandonate, cele uitate. Așa cum îi place să spună, produsele care îi poartă numele nu vorbesc neîntrebate, ci mai degrabă răspund întrebărilor stăpânelor lor. Există o primă discuție între haine și cliente care trebuie să se producă față în față. Conversația dintre cele două și maniera de a se întâlni sunt este esențiale și constituie energia creatoare.
Mecanismul interior se citește printre rânduri în creația Biancăi și a fost descrisă ca o fetiță ștrengară ce împăturește materialele ca pe origami-uri gigantice. Decizia de a se dedica unui brand de haine a venit din nevoia de exprimare a unei individualități, în contrast cu uniformitatea impusă în spațiul comunist. Consideră că un mediu fertil al creației sunt constrângerile, pentru că o motivează să caute soluții. Găsirea lor este o trăsătură de caracter în tot ceea ce face. Colecția este o poveste pe care o construiește în jurul unor item-uri cheie, cele mai iubite. Dacă ar fi să aleagă, Bianca nu ar putea renunța la emoția pe care o pot dărui piesele vestimentare, la curajul pe care ți-l pot da odată ce le îmbraci, la rolul lor de a fi o evadare din cotidian, un indemn către visare și mai ales asumare.

Accesul începând cu ora 18:30
*Intrare liberă pe bază de rezervare
**Rezervări pe Eventbook.ro și la casa de bilete CREART
***Vă rugăm să consultați Regulamentul Grădinii înainte de a achiziționa bilete: https://www.creart.ro/gradina-cu-filme-cinema/
**** Rezervările își pierd valabilitatea cu 30 de minute înainte de începerea evenimentului, dacă cei care au făcut rezervarea nu anunță în prelabil că vor întârzia. Din acel moment, accesul se face în ordinea sosirii, în limita locurilor disponibile.

we also recommend

voucher valabil 12 luni de la achiziție
Un week-end intr-un castel medieval unde vei invata sa modelezi ceramica de Cucuteni


Târgu Frumos, Targu Frumos

Curs de placinte si cazare de lux intr-un castel medieval
voucher valabil 12 luni de la achiziție
Curs de placinte si cazare de lux intr-un castel medieval


Târgu Frumos

Workshop: Playing with movement cu Ioana Marchidan
12, 13, 14, 15 iulie 2021, in intervalul 19:00 - 21:00, WORKSHOP
Workshop: Playing with movement

cu Ioana Marchidan
LINOTIP – Centru Independent Coregrafic