fbpixel
Skip to main content

Cum iau naștere benzile desenate pentru copii?

Cum iau naștere benzile desenate pentru copii?

Humanitas Junior în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa“ vă invită sâmbătă, 1 februarie, de la ora 11.30, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la atelierul „Cum iau naștere benzile desenate pentru copii?“ prilejuit de lansarea cărții „Darwin. Expediția pe Beagle“ de Fabien Grolleau și Jérémie Royer.

Participă: Dr. Luis Ovidiu Popa, director general Muzeul Național „Grigore Antipa“, Alexandru Ciubotariu / Pisica Pătrată, creator și curator benzi desenate și Iustina Croitoru, redactor-șef Dezvoltare Editorială Humanitas.

Apărută de curând în colecția Humanitas Junior, cartea de benzi desenate urmărește expediţia din 1831 a viitorului naturalist Charles Darwin. Vasul Beagle îl va purta peste Atlantic, de-a lungul coastelor Americii de Sud, spre Arhipelagul Galápagos, Noua Zeelandă, Australia şi prin sudul Africii, dându-i prilejul să studieze fascinantele specii de animale care populează pământul şi să descopere fosilele gigantice ale unor ciudate mamifere dispărute. Dar această călătorie, însufleţită de promisiunea unor descoperiri ştiinţifice revoluţionare, nu-i lipsită de încercări, de obstacole şi de peripeţii demne de romanele lui Jules Verne.
La capătul a cinci ani plini de evenimente, vreme în care strânge informaţii esenţiale pentru dezlegarea tainelor naturii, Charles Darwin se întoarce, în sfârşit, acasă, unde va lucra pentru tot restul vieţii la faimoasa teorie despre evoluţia speciilor care va schimba pentru totdeauna mersul ştiinţei.

Vârsta recomandată: 9+

we also recommend

Etica literaturii Conferință susținută de Mircea Cărtărescu, urmată de un dialog cu Mirela Nagâț.
22.02.2020
Etica literaturii

Conferință susținută de Mircea Cărtărescu, urmată de un dialog cu Mirela Nagâț.
Romanian Athenaeum

Ce a fost Securitatea? Fețele și vârstele ei. Conferință susținută de Germina Nagâț, urmată de un dialog cu Gabriel Liiceanu despre  Limitele deconspirării
22.02.2020
Ce a fost Securitatea? Fețele și vârstele ei.

Conferință susținută de Germina Nagâț, urmată de un dialog cu Gabriel Liiceanu despre Limitele deconspirării
Romanian Athenaeum

Curs de Masaj Traditional Rusesc
25–26.07.2020, 25.06 – 10:00–19:00; 26.07 – 10:00–18:00
Curs de Masaj Traditional Rusesc


Centrul BioFocus