Atelier de educație cinematografică - Cele 400 de lovituri

Atelier de educație cinematografică - Cele 400 de lovituri Cinema Open Days

Atelier de educație cinematografică - Cele 400 de lovituri

Cinema Open Days

Categoria de vârstă pentru acest atelier: 14 - 18 ani

Educația cinematografică le permite tinerilor să devină conștienți de marea diversitate a produselor cinematografice, de multitudinea de culturi și identități ce pot fi accesate cu ajutorul filmelor, precum și de impactul social al acestora. Un film ne poate vorbi în mai multe feluri, iar atelierul de educație cinematografică, conceput și susținut de Ioana Hanchevici, profesoară de limba engleză, urmărește familiarizarea participanților cu limbajul cinematografic, dar și dezvoltarea empatiei și a gândirii critice, atât de necesare în societatea de azi.

În cadrul atelierului, participanții vor avea șansa de a urmări un film emblematic al noului val francez, 𝗖𝗲𝗹𝗲 𝟰𝟬𝟬 𝗱𝗲 𝗹𝗼𝘃𝗶𝘁𝘂𝗿𝗶, în regia lui François Truffaut (Franța, 1958), care spune povestea lui Antoine, un tânăr cu o adolescență turbulentă. El își minte părinții, indiferenți față de soarta lui. Fură. Fuge. Singurul mod prin care își găsește liniștea este să facă scandal cu prietenul său René. Într-o zi, intervine poliția.

Exercițiile propuse abordează caracterizarea de personaj prin prisma unghiului de filmare, dar și discutarea poveștii din filmul vizionat prin asociere cu alte filme văzute de către participanți, care tratează același subiect din perspective diferite. 

Atelierul se bazează pe activități individuale și în grup, care au ca obiectiv dezvoltarea muncii în echipă, a negocierii și a exprimării libere, precum și a dezvoltării personale.

 

Despre facilitator: 

Ioana Hanchevici este profesoară de limba engleză la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din Cluj-Napoca și masterandă la Facultatea de Teatru și Film a UBB, secția Arte Performative și Film.

Cu o experiență profesională de nouăsprezece ani, Ioana are o abordare de predare holistică, utilizând metode formale și informale pentru dezvoltarea competențelor lingvistice și socio - emoționale ale elevilor cu care lucrează. De asemenea, folosește filmul, muzica, literatura și teatrul ca instrumente menite să încurajeze gândirea critică.

 

Accesul se face pe baza unui bilet în valoare de 10 lei, menit să susțină costul atelierului. 

Filmul este în limba franceză, cu subtitrare în limba română. 

….

Atelierul este realizat în parteneriat cu programul european EFF.

Proiectul face parte din programul Interconnecting Cinema, co-finanțat de Comisia Europeană. Este realizat în parteneriat cu cinematografe din Ungaria, Cehia, Polonia și Slovacia.

Proiectul de educație prin film este organizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca, co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Atelierul face parte dintr-un program educațional, dezvoltat de Cinema ARTA, ce urmărește folosirea filmului ca instrument educativ și alfabetizarea copiilor în domeniul audiovizual. Aflați mai multe pe https://www.cinema-arta.ro/cinekids

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe