fbpixel
Skip to main content

Ana Barton citeste în premieră din noua carte la Librăria Humanitas de la Cişmigiu

Dacă e marți, scriitorii îți citesc

Ana Barton citeste în premieră din noua carte la Librăria Humanitas de la Cişmigiu Dacă e marți, scriitorii îți citesc

Marţi, 6 septembrie, ora 19.00, Librăria Humanitas de la Cişmigiu găzduieşte prima ediţie din această toamnă a seriei de lecturi publice, „Dacă e marţi, scriitorii îţi citesc“. În această seară, Ana Barton va citi în premieră din volumul „Acolo unde se adună visele“, aflat în pregătire la Editura Humanitas.

„A stat acolo o vreme sau poate niște vremuri. Vedea numai luminătorii zilei și ai nopții, cât i-a mai văzut și pe ei. Nu mult. Când n-a mai știut de zi și de noapte, Nestor s-a mutat cu totul și cu totul în vis. Visa deșerturi, ierburi, cireșe, copii mici, femei care-și aplecau capetele pe umerii lor și priveau întoarse spre el, brânză, un câine pe care-l avusese când era mic, pastă de tomate roșie, roșie de-ți vine apă-n gură, ca atunci când deschizi cutia și-ți dau lacrimile de plăcerea mirosului ei dulce-acrișor, un uliu, gura mamei fiului său, sânii ei mici, șira spinării și părul în coc, o covată cu miere zaharisită, niște terase cu somnuri în care te rostogoleai dintr-unu-ntr-altu’, până jos, jos de tot, unde era o mare limpede, cu margarete în loc de nisip, în care te scufundai. Când Nestor a respirat în apa aia dulce și clară, l-a ajuns o bucurie pe care n-o mai gustase niciodată. «Ia uite», și-a zis, «nu bei apă, o respiri». “

 

we also recommend

Prostul și escrocul. Mecanisme ale deformării în lumea de azi. Conferință susținută de Radu Paraschivescu în cadrul Festivalului „Despre lumea în care trăim”, urmată de un dialog cu Cătălin Striblea.
disponibil pentru vizionare 14 zile de la prima accesare a înregistrării
Prostul și escrocul. Mecanisme ale deformării în lumea de azi.

Conferință susținută de Radu Paraschivescu în cadrul Festivalului „Despre lumea în care trăim”, urmată de un dialog cu Cătălin Striblea.
Online