fbpixel
Skip to main content

Zâmbet pentru Africa

Spectacol caritabil

Zâmbet pentru Africa Spectacol caritabil

În vara anului 2019 un grup de 3 tineri au desfăşurat o primă misiune de voluntariat în Uganda (Africa) axându-se în principal pe copiii orfani şi cei din comunităţile rurale. Realitatea întâlnită la faţă locului este încă greu de redat în cuvinte, chiar şi pentru cei care s-au implicat direct în această acţiune: nivel de trai la baza subzistenţei, mentalitate sclavagistă, incidenţă crescută a îmbolnăvirii în rândul copiilor, mortalitate infantilă ridicată (din pricina alimentaţiei precare şi a bolilor), numeroase decese în cazul multor afecţiuni care prezintă tratament, însă acesta este indisponibil populaţiei, lipsa asistenţei medicale, rată crescută a abandonului copiilor. 

În cele aproape 2 luni petrecute în Africa, voluntarii au desfăşurat activităţi în mai multe comunităţi rurale, petrecând timp cu localnicii, în special cu copiii, învăţându-i deprinderi elementare cum ar fi: să stea pe un scaun, să mănânce folosind tacâmurile, să se spele etc, şi desfăşurând cu ei activităţi educative, realizând produse hand-made, activităţi recreative, jocuri de grup, toate în scopul achiziţionării de noi deprinderi, necunoscute până acum de aceşti copii.

Între problemele majore pe care le-au întâlnit în Uganda se numără lipsa îngrijirilor medicale şi a medicamentelor. Astfel, în cazul în care un copil se răneşte, nu i se acordă îngrijire medicală, lucru care, coroborat cu mâncarea sărăcăcioasă, face ca acestea să necesite săptămâni întregi pentru a se vindeca. Ar fi nevoie de o delegație de medici care să meargă din sat în sat să îi învețe pe oameni ce să facă și să li se lase medicamente şi produse medico-sanitare. S-ar salva vieți în acest sens. Mor oamenii mai mult din acest motiv decât de foame.

Banii care se vor aduna în urma Concertului, vor fi utilizaţi pentru a continua acţiunea misionară în Africa şi a se achiziţiona: o imprimantă, alimente, mese, scaune, paturi pentru copii, medicamente şi produse pentru îngrijirea medicală, materiale pentru activităţile sportive şi educative realizate cu copiii orfani şi cei din comunitate.

we also recommend

DBE 10 The Ascending of Verve
19.08.2020
DBE 10

The Ascending of Verve
Poarta 7, Spatiile RYMA, Cetatea Alba Iulia