fbpixel
Skip to main content

Zâmbet pentru Africa

Spectacol caritabil

Order tickets
Casa de Cultură a Studenților, Cluj-Napoca Monday, 18 November 2019 / 19:00 25 lei / 20 lei / 15 lei Choose seats
Zâmbet pentru Africa Spectacol caritabil

În vara anului 2019 un grup de 3 tineri au desfăşurat o primă misiune de voluntariat în Uganda (Africa) axându-se în principal pe copiii orfani şi cei din comunităţile rurale. Realitatea întâlnită la faţă locului este încă greu de redat în cuvinte, chiar şi pentru cei care s-au implicat direct în această acţiune: nivel de trai la baza subzistenţei, mentalitate sclavagistă, incidenţă crescută a îmbolnăvirii în rândul copiilor, mortalitate infantilă ridicată (din pricina alimentaţiei precare şi a bolilor), numeroase decese în cazul multor afecţiuni care prezintă tratament, însă acesta este indisponibil populaţiei, lipsa asistenţei medicale, rată crescută a abandonului copiilor. 

În cele aproape 2 luni petrecute în Africa, voluntarii au desfăşurat activităţi în mai multe comunităţi rurale, petrecând timp cu localnicii, în special cu copiii, învăţându-i deprinderi elementare cum ar fi: să stea pe un scaun, să mănânce folosind tacâmurile, să se spele etc, şi desfăşurând cu ei activităţi educative, realizând produse hand-made, activităţi recreative, jocuri de grup, toate în scopul achiziţionării de noi deprinderi, necunoscute până acum de aceşti copii.

Între problemele majore pe care le-au întâlnit în Uganda se numără lipsa îngrijirilor medicale şi a medicamentelor. Astfel, în cazul în care un copil se răneşte, nu i se acordă îngrijire medicală, lucru care, coroborat cu mâncarea sărăcăcioasă, face ca acestea să necesite săptămâni întregi pentru a se vindeca. Ar fi nevoie de o delegație de medici care să meargă din sat în sat să îi învețe pe oameni ce să facă și să li se lase medicamente şi produse medico-sanitare. S-ar salva vieți în acest sens. Mor oamenii mai mult din acest motiv decât de foame.

Banii care se vor aduna în urma Concertului, vor fi utilizaţi pentru a continua acţiunea misionară în Africa şi a se achiziţiona: o imprimantă, alimente, mese, scaune, paturi pentru copii, medicamente şi produse pentru îngrijirea medicală, materiale pentru activităţile sportive şi educative realizate cu copiii orfani şi cei din comunitate.

we also recommend

Peripetii in Regat - adaptare Frozen Spectacol muzical pentru copii cu mascote si personaje
17.11.2019
Peripetii in Regat - adaptare Frozen

Spectacol muzical pentru copii cu mascote si personaje
Centrul Cultural Drăgan Muntean

Prietenii lui Mos Craciun - Zalau Spectacol muzical de Craciun pentru copii cu mascote si personaje
09.12.2019
Prietenii lui Mos Craciun - Zalau

Spectacol muzical de Craciun pentru copii cu mascote si personaje
Casa de Cultură a Sindicatelor Zalău