fbpixel
Skip to main content

Trio Kolta feat. Szofi Berki

Concertul  formaţiei Trio promite publicului un program variat, de la jazz până la worldmusic. Alături de conducătorului tiroului, chitaristul Péter Kolta, din formaţie fac parte contrabasistul László Máthé şi percuţionistul András Márkosi. Péter Kolta iniţial s-a pregătit pentru a deveni artist plastic, dar în final a absolvit Academia de Muzică din Budapesta. Această predilecţie către artele plastice îşi pune amprenta pe compoziţiile chitaristului, căci ultimul album pe care trioul l-a scos anul trecut, cuprinde piese care au la bază sinestezia culorilor, fiecare dintre piese fiind inspirată de câte-o pictură. Péter Kolta cântă la chitară flamenco, utilizând scările muzicale tradiţionale maghiare. Caracterul compoziţiilor lui Kolta sunt subliniate în acest concert de invitata serii, cântăreaţa Szofi Berki, ea fiind şi autoarea textelor pentru compoziţii.

 

Szofi Berki face parte din trupa de teatru internaţional EuAct, participă frecvent la festivaluri din străinătate. O putem vedea interpretând un rol feminin în pelicula Genezis de Árpád Bogdán, respectiv în scurtmetraje, seriale, dar şi în piese de teatru. A cântat în trupele Anemona&Canarro, respectiv Pan y Canela.

 

Membrii formaţiei:

 

Kolta Péter – chitară

András Márkosi – percuţie

László Máthé – bas

Szofi Berki – voce 

Trio Kolta feat. Szofi Berki

we also recommend

DBE 10 The Ascending of Verve
19.08.2020
DBE 10

The Ascending of Verve
Poarta 7, Spatiile RYMA, Cetatea Alba Iulia, Alba Iulia

#concertdeacasa  - Teodora Țepeș, pian și Diana Maria Turcu, vioară De la Zürich, din Salonul de Muzică al artistelor, direct în casele noastre!
27.04.2020
#concertdeacasa - Teodora Țepeș, pian și Diana Maria Turcu, vioară

De la Zürich, din Salonul de Muzică al artistelor, direct în casele noastre!
Online

#concertdeacasa - Mihaela Mitrofan, vioară solo Din Salonul de Muzică al artistei, direct în casele noastre!
07.05.2020
#concertdeacasa - Mihaela Mitrofan, vioară solo

Din Salonul de Muzică al artistei, direct în casele noastre!
Online