fbpixel
Skip to main content

Sebastian Burneci Quintet feat. Cătălin Milea - Unspoken

Order tickets
JazzBook, Bucuresti Saturday, 29 February 2020 / 20:00 60 lei (acces general) No more tickets available
Sebastian Burneci Quintet feat. Cătălin Milea - Unspoken

#jazz #concert

UNSPOKEN

Unspoken este un concept muzical nou semnat de trompetistul Sebastian Burneci care contine exclusiv compozitii originale si care s-a materializat in prima faza cu un material discografic inregistrat live alaturi de Orchestra de Camera Radio dirijata de Simona Strungaru.

Discul contine si piese mai vechi dar si unele compuse special pentru acest proiect si reprezinta o incursiune in activitatea creativa a muzicianului, sustinuta de o formatie internationala compusa din bateristul Borislav Petrov, pianistul Teodor Petkov si basistul Mihail Ivanov si avandu-l ca invitat pe saxofonistul Catalin Milea.

SEBASTIAN BURNECI

Sebastian Burneci este unul dintre cei mai reprezentativi instrumentisti români. Deopotrivă prim trompetist si solist al Big Band-ului Societatii Române de Radiodifuziune, Sebastian este parte integranta a celor mai importante inregistrari si productii live din ultimii 15 ani.

Născut la Constanța in 1983 intr-o familie de muzicieni, fiul unuia din membrii fondatori ai legendarei trupe rock Rosu si Negru, Sebastian Burneci este castigatorul a 6 distinctii cu Locul I la Olimpiadele Nationale de Muzica din Romania.

Având la baza formarea muzicii clasice la Colegiului National Regina Maria din Constanța, Sebastian este absolvent al Conservatorului Prins Claus din Olanda sub îndrumarea lui Alex Sipiagin.

In anul 2012 pune bazele singurului big band privat cu activitate permanenta din România, Bucharest Jazz Orchestra, alaturi de care lanseaza in 2015 discul “Povesti din Bucuresti”, un material discografic original inregistrat live.

In mai 2019 lanseaza la Editura Casa Radio discul de autor “Unspoken”, discul sau de debut, deasemenea inregistrat live alaturi de Orchestra de Camera Radio dirijata de Simona Strungaru.

TESTIMONIAL

Unspoken este rezultatul a mai bine de 15 ani de experienţe muzicale dar şi sociale, este totodată o concluzie după aceşti ani în scena romanească de muzică mai mult sau mai puţin comercială dar şi un nou început.

Colaborarea cu Simona este cea mai intensă experienţă pe care am trăit-o muzical datorită nivelului ei dar şi devotamentului în tot ceea ce face.

Aranjamentele pieselor mele pe care le semnează ea sunt, cred eu, cel mai bun paşaport al artei mele către dumneavoastră prin simplul fapt că sunt făcute cu suflet. Şi foarte multă muzică.

M-am născut la Constanţa, am studiat în Bucureşti şi Groningen, activez în Bucureşti, călătoresc pentru colaborări cu artişti foarte diferiţi, de la underground local la cei comerciali internaţionali şi în 37 de ani de viaţă cred, acum mai mult ca niciodată, că toţi căutam acelaşi lucru - emoţie.

Şi această emoţie, cu cât îi dăm mai puţine nume, avem şanse mai mari să o surprindem, să o traim. Muzica pe care o vom cânta cu această ocazie este o oglindă a tot ceea ce sunt şi simt să fac, este ce pot şi sunt capabil să spun fără cuvinte.

Sebastian Burneci

we also recommend