fbpixel
Skip to main content

PIANUL CĂLĂTOR – ENCORE

Horia Mihail (recital de pian)

PIANUL CĂLĂTOR – ENCORE Horia Mihail (recital de pian)

Marți, 22 iunie, de la ora 20:30, vă invităm la recitalul de pian și proiecția filmului documentar „Pianul Călător 10 ani”, care fac parte din turneul naţional al pianistului Horia Mihail - „PIANUL CĂLĂTOR – ENCORE”, ediţia a 11-a.  

Un program extrem de atractiv, alăturând cele mai frumoase piese oferite ca bis în cele 10 turnee de până acum, vor încânta publicul care revine cu entuziasm în sălile de concert sau în aer liber, pentru a asculta pe viu un nou recital Pianul călător, susţinut de pianistul Horia Mihail. În premieră, anul acesta, recitalul este urmat – în majoritatea oraşelor – de proiecţia filmului documentar Pianul călător - 10 ani,care spune povestea primului deceniu al acestui proiect, o idee cu un destin şi un traseu cu totul inedit.

Filmul documentar Pianul călător – 10 ani este un road-movie muzical, care spune povestea a 10 ani de turnee, cuprinzând aproape 200 de concerte şi recitaluri susţinute de pianistul Horia Mihail în zeci de oraşe ale ţării şi chiar peste graniţe. Pianul călător – 10 ani, un film realizat de Virgil Oprina, este un documentar care adună, încă de la prima ediție, mărturii ale efortului de a aduce comunitățile mai puțin dezvoltate din punct de vedere cultural și al infrastructurii culturale la nivelul celor dezvoltate. Trecerea acestui turneu prin oraşe mai mici ale ţării şi pianele de concert care au rămas la dispoziţia unor astfel de comunităţi sunt modalități de a pune în evidenţă potențialul activităților culturale de a promova incluziunea socială. 

În ultimul deceniu, Horia Mihail a vizitat zeci de oraşe din ţară, însoţit de pianul călător sau cântând la pianele din oraşele în care a ajuns. Acum, cele 5 piane călătoare puse la dispoziţie de Radio România, sunt încredinţate comunităţilor din Tulcea, Caracal, Deva, Alba Iulia şi Roman, dar drumul lor a fost mai lung şi, uneori fără să se oprească mai mult de o seară, au trecut prin multe oraşe care încă au nevoie de piane de concert.

După concerte susţinute în 7 oraşe din ţară – Sibiu, Deva, Braşov, Satu Mare, Târgu Jiu, Caracal şi Bucureşti, la Sala Radio, turneul national se prelungeşte până pe 27 iunie. Horia Mihail va mai susţine recitaluri la Roman – 16 iunie, Bucureşti – Grădina cu Filme – Cinema & More – 22 iunie, Bistriţa – 27 iunie şi chiar la Chişinău, pe 17 iunie

www.pianulcalator.ro

https://www.facebook.com/pianulcalatorhoriamihail/

 

https://youtu.be/cgT21bqfNG0

__

Accesul începând cu ora 19:30
*Intrare pe bază de bilet
**Bilete disponibile pe Eventbook.ro și la casa de bilete CREART
***Vă rugăm să consultați Regulamentul Grădinii înainte de a achiziționa bilet: www.creart.ro/gradina-cu-filme-cinema

we also recommend

23.07.2021
TIFF Gold Card

TIFF.20
TIFF.20, Cluj-Napoca

Concert Zoia Alecu & Adrian Ivaniţchi Festivalul ”Folk la altar – generația generică” la Râșnov
30.07.2021
Concert Zoia Alecu & Adrian Ivaniţchi

Festivalul ”Folk la altar – generația generică” la Râșnov
Biserica Evanghelică Râșnov

Ciné-concert: The Student of Prague, with Irina Margareta Nistor & CelloFun Silent film screening with live sound design and readings from Alfred de Musset
28.07.2021
Ciné-concert: The Student of Prague, with Irina Margareta Nistor & CelloFun

Silent film screening with live sound design and readings from Alfred de Musset
Piarists' Church