#concertdeacasa Felicia Pașca, violă & Igor Andreev, pian

#concertdeacasa Felicia Pașca, violă & Igor Andreev, pian Yin si Yang la Berna, Elveția / Yin and Yang in Bern, Switzerland

#concertdeacasa Felicia Pașca, violă & Igor Andreev, pian

Yin si Yang la Berna, Elveția / Yin and Yang in Bern, Switzerland - Online

Program

Clara Schumann (1819 - 1896)- Variatiuni pe o tema de Robert Schumann, op.20

Johann Nepomuk Hummel (1778 - 1837) - Potpurri pentru viola si orchestra, op.94

Mihail Glinka (1804-1857) . Sonata pentru pian cu acompaniament de viola

Felicia Pașca, violă

Igor Andreev, pian

*

Piotr Ilich Ceaikovsky (1840-1893) - Selectie de piese din op.72

Igor Andreev, pian

*

Felicia Pașca - O carieră artistică

For English, please scroll down.

Cu un caracter puternic colorat și o profundă sensibilitate, Felicia poartă Maramureșul în suflet cu mare mândrie și bucurie. Stabilită la Berna, în Elveția, a făcut din pasiunea ei un mod de viață, combinând cu succes activitatea de solistă, muzică de cameră, orchestră dar și în domeniul cercetării. Oferă concerte în Austria, Germania, Belgia, Franța. Spania și Italia.

S-a născut la Baia Mare într-o familie de ingineri pasionați de artă și frumos, a început studiul viorii la Liceul de Artă din Baia Mare. La vârsta de cincisprezece ani a fost îndrumată să își continue studiile la Liceul de Muzică George Enescu din București la clasa doamnei Carmen Runceanu sub atenta supraveghere a maeștrilor Gabriel și Ioana Croitoru, profesori ai Universității Naționale de Muzică din București.

A absolvit Conservatorul Național al Țării Bascilor din San Sebastián la clasa lui Keiko Wataya. În luna iunie 2019 a absolvit Masterul în Interpretare la Universitatea de Arte din Berna la clasa Corinei Belcea, prim violonistă a Cvartetului Belcea.

Pe parcursul carierei sale, Felicia a fost apreciată la Concursuri naționale și internaționale ca solistă și membră în formații de muzică de cameră în Rusia, Spania și România și s-a bucurat de sprijinul Fundației Rotary.

A colaborat cu Orchestra Națională și Orchestra de Cameră a Țării Bascilor, Orchestra Reino de Aragón, Master Symphony Orchestra.

Muzica de cameră fiind principala pasiune, a înregistrat un DVD cu Cvartetul în Sol de Jose Mari Usandizaga cu cvartetul Mundis.

A primit îndrumare de la muzicieni precum Gertrud Weinmeister, Gordan Nikolic, Andoni Mercero, Mariana Sirbu și Adelina Oprean.

*

Felicia Pașca - Artistic Bio

Education

2019 - currently studying MA Specialized - Viola with Research at Hochschule der Künste Bern - teacher Gertrud Weinmeister

2019 - Master Degree in Music Performance - Violin Interpretation at Hochschule der Künste Bern - teacher Corina Belcea

2016 - Master in Orchestral Studies at the Superior Conservatory of the Basque Country in collaboration with the Basque National Orchestra - teacher Aitzol Iturriagagoitia

2015 - Bachelor Degree in Violin Interpretation by the Superior Conservatory of the Basque Country, San Sebastian, Spain - teacher Keiko Wataya

2010 - Graduated in Violin Interpretation - Highscool at George Enescu National College of Music of Bucharest, Romania - teacher Carmen Runceanu

2007 - Graduated the Art Highschool of Baia Mare, Romania - teacher Ludovic Gebe

Masterclasses

Kai Köpp, Antoine Torunczyk, David Simpson, Jean-Philippe Vasseur, Konrad von Abel, Antonio di Cristofano, Benjamin Schmid, Gordan Nikolic, Goran Gribajcevic, Mariana Sirbu, Oliver Wille, Patrick Genet, Florin Croitoru, Petru Munteanu, Ioana Croitoru and Gabriel Croitoru.

Musical activity

- Member of Jeune Orchestre d’Abbaye aux Dames conducted by Raphael Pichon - Paris, France (2019) - viola player

- Member of Philarmonic Academy Zurich playing concerts in Herkulesaal Munich (2019) - violin player

- Three violin recitals “Melancolía” music concept with pianist Arcadie Triboi (2019)

- Concerts at EMIV as a viola player at Schloss Laudon in Vienna, Austria (2019)

- Chamber music concerts as a viola player at Abbaye aux Dames - Saintes, France (2019)

- Recital at Yehudi Menuhin Forum Bern for the Anniversary of 100 Years of Romania with pianist Dinu Mihailescu (2018)

- Concerts as a member of Orquesta Reino de Aragón (2018-2019), Neues Orchestra Zurich (2018-2019), Zurich Chamber Players (2018)

- Chamber music member in private masterclasses held by Konrad von Abel about Musical Phenomenology of Music in Mons, Belgium (2018)

- Concerts in the Accademia Isola Classica Festival, Arezzo and Isola Maggiore with the String Ensemble conducted by students of Konrad von Abel (2018)

- Recital in Valencia, Spain with pianist Arturo Asensi (2017)

- Concerts as a second violin leader of Musikene Master String Orchestra with concertmaster/conductor Gordan Nikolic (2016-2017)

- Concert as concertmaster of the Bizcaya Orkestra Sinfonikoa in Bilbao, Spain (2016)

- Practicum Student at Euskadiko Orkestra in San Sebastian, Spain (2015-2016)

- Member of Kammerphilarmonie of the Basque Country (2015-2017)

- Recording of the Quartet in G major of Jose Mari Usandizaga (2015)

- Concert in the Festival “Quincena Musical” of San Sebastian as a member of Mundis Quartet (2015)

- Recitals and concerts as a member of “Les Arts” Trio in Valencia and Italy (2013)

- Concerts as a member of the Orchestra of the University of Valencia, Masters Symphony Orchestra, Orquesta Internacional de Madrid (2012-2013)

- Live recital at the radio show Musicians from today, Musicians from tomorrow - in Bucharest (2010)

- Recitals with George Enescu Cultural Foundation in Bucharest, Timisoara, Baia Mare, Bacau, Targoviste, Cluj-Napoca (2007-2010)

- Concerts with Lyceum Strings Orchestra as soloist in Paris, Charente-Maritime (France) and Bucharest directed by Bogdan Voda, Costin Grigore and Andrei Racu - at the Romanian Atheneum, Radio Hall and the Concert Hall of the National University of Music. (2008 - 2010)

- Concerts in France with Eurochestries International Orchestra formed by young musicians from Russia, Spain, France, China and Romania (2007 and 2008)

- Recitals with Nocturno Quartet and duos for violin and piano - in Bucharest

Awards and diplomas

The Rotary International Excellence Grant for the musical activity.

Third prize at W.A.Mozart International Competition - Targoviste, Romania, 2009

Participant (first and second round) at Second World Delphic Games, Saratov, Russia, age group 15-19, in 2008

First prize and Excellence Prize at J.S.Bach National Competition -Cluj-Napoca, Romania, 2008

First prize at Viva la musica International Competition - Zalau, Romania, in 2006 and 2007

Since 2001 until 2009 I obtained the first, the second and the third prize at all the editions of the National Olympics of Musical Interpretation placed in Satu Mare, Cluj-Napoca, Bistrita, Bacau and Bucharest.

*

Igor Andreev, Pian

For English, please scroll down.

Un pianist impetuos și un muzician sensibil - aceste calități îl definesc pe tânărul pianist virtuoz Igor Andreev. Abilitățile și entuziasmul său pentru muzică au primit numeroase premii în competiții importante de pian, precum Concours de Genève din Elveția, concursul UNISA din Africa de Sud și concursul Hamamatsu din Japonia.

Câștigarea în 2018 a prestigiosului concurs Rina Sala Gallo din Monza, prezidat de Maestro Vladimir Ashkenazy, a devenit un punct important în cariera sa și i-a adus numeroase angajamente de concert în toată Europa și în Rusia.

Igor Andreev s-a născut în regiunea Kaliningrad din Rusia și și-a descoperit pasiunea pentru pian la 5 ani. După primele impulsuri muzicale primite în Kaliningrad de la Vladimir Slobodyan, Igor a fost promovat la o vârstă fragedă la Conservatorul din Sankt Petersburg de către prof. Vladimir Suslov. El și-a continuat studiile la Universitatea de Arte din Berna la clasa prof. Tomasz Herbut, unde s-a dedicat în același timp muzicii de cameră.

În 2017, Igor și-a încheiat studiile de masterat la Universitatea de Arte din Berna și a primit premiul Tschumi pentru cel mai bun absolvent. De atunci el se perfecționează artistic cu prof. Konstantin Lifschitz la Lucerna și din 2019 cu Vovka Ashkenazy la Lugano.

Ca solist și muzician de cameră, Igor concertează în întreaga lume. El a dat concerte ca solist cu Orchestra Radiodifuziunii Suisse Romande, Orchestra Sinfonica di Milano Giuseppe Verdi, Orchestra di Padova e del Veneto, Filarmonica Freiburg, Orchestra Filarmonică de Cameră din Polonia - Sopot, Sinfonie Orchester Biel Solothurn, Zakhar Bron Festival Orchester, Filarmonica Janáček Ostrava, Orchestra Simfonică de Stat Kaliningrad, Orchestra de Cameră Kaunas și altele.

Igor a fost participant la programele clubului Rotary și ale clubului Lions din Germania și la diferite proiecte ale Fundației Gartow. El a fost susținut de Fundația „Artele Interpretative Ruse”, a primit o Bursă Federală a Confederației Elvețiene, burse de la Fundația Hirschmann și de la Fundația Clavarte. De asemenea, a fost distins cu Premiul de Promovare al Fundației Kiefer Hablitzel și cu Premiului de Excelență Rotary, la Lugano.

Lista succeselor lui Igor include premii importante în competițiile internaționale de pian, precum concursul Liszt din Weimar (2005), Concursul Cluburilor Rotary din Spania (2009), Concursul „3rd Classics in the Streets” din Bad Ragaz (2012), Concursul International de Pian de la Lyon ”(2014), Concours de Genève (2014), Concursul internațional de pian Hamamatsu ”(2015), Concursul internațional de pian UNISA (2016), Concursul Manhattan School of Music (2016), Concursul internațional de pian al Mării Baltice, Prix du Piano Bern (2018), Concursul internațional de pian Brescia Classica (2018), Concursul international Acquaviva delle Fonti (2018), Concursul internațional de pian de la Verona (2018) și Concursul internațional de pian Rina Sala Gallo (2018).

Pe lângă aparițiile solistice, Igor Andreev acordă multă atenție muzicii de cameră. Este câștigător al premiului Concursului internațional Sviridov de la Sankt Petersburg (2005), Concursul Internațională Șostakovici de la Moscova (2010) și competiția internațională „Trei secole de romantism clasic” de la Sankt Petersburg (2012). El extinde aceste activități colaborând cu profesori precum Antonio Meneses, Gertrud Weinmeister și Tianwa Yang în calitate de pianist de acompaniament la Universitatea de Arte din Berna, unde lucrează din 2015. Mai mult, el susține concerte pe fortepiano istorice împreună cu profesoara de violă Gertrud Weinmeister și cântă și alături de Antonio Meneses.

În 2018 a Igor Andreev fondat Equilibris Piano Trio alături de care concertează în principalele festivaluri din Elveția și din Europa, iar din 2019 conduce propriul proiect „Piano Trio Fest”.*

*

Igor Andreev, Piano

An impetuous pianist and sensitive musician - these qualities are characteristic of the young piano virtuoso Igor Andreev. His abilities and his enthusiasm for the music have been awarded numerous prizes in important piano competitions such as the Concours de Genève in Switzerland, UNISA competition in South Africa and the Hamamatsu competition in Japan. Winning in 2018 prestigious Rina Sala Gallo competition in Italian Monza, chaired by Maestro Vladimir Ashkenazy, became an important point in his career and brought him numerous concert engagements throughout Europe and Russia.

Igor Andreev was born in Kaliningrad in Russia and discovered his passion for the piano at the age of 5. After first musical impulses in Kaliningrad received from Vladimir Slobodyan, Igor was promoted at a young age at the Conservatory in St. Petersburg by Prof. Vladimir Suslov. He continued his studies at the University of the Arts in Berne in the class of Prof. Tomasz Herbut, where he devoted himself to the chamber music at the same time.

In 2017, Igor completed his Master Specialized studies at the Bern University of the Arts and received the Tschumi Prize for the best graduate. Since then he was developing artistically with Prof. Konstantin Lifschitz in Lucerne and since 2019 with Vovka Ashkenazy in Lugano.

As a soloist and chamber musician Igor performs in concert halls throughout the world. He gives concerts as a soloist with symphony orchestras such as Orchestre de la Suisse Romande, L'Orchestra Sinfonica di Milano Giuseppe Verdi, L'Orchestra di Padova e del Veneto, Freiburg Philharmonic Orchestra, Polish Chamber Philharmonic Orchestra Sopot, Sinfonie Orchester Biel Solothurn, Zakhar Bron Festival Orchester, Janáček Philharmonic Ostrava, Kaliningrad State Symphonic Orchestra, Kaunas Chamber Orchestra and others.

Igor was a participant of programs of the Rotary club and Lions club of Germany and different projects of Gartow-Foundation. He was supported by the Foundation "Russian Performing Arts", a Federal scholarship of the Swiss Confederation, a scholarship from the Hirschmann Foundation and the Fondation Clavarte. He was also awarded the promotion prize of the Kiefer Hablitzel Foundation and the Rotary Excellence Prize (Lugano).

The list of Igor's successes includes main prizes in the international piano competitions like Liszt Competition in Weimar (2005), Competition of the Rotary clubs in Spain (2009), “3rd Classics in the Streets” Competition in Bad Ragaz (2012), Concours International de Piano de Lyon” (2014), Concours de Genève“ (2014), Hamamatsu International Piano Competition” (2015), UNISA International Piano Competition” (2016), Manhattan International Music Competition" (2016), Baltic International Piano Competition, “Prix du Piano Bern” (2018), Brescia Classica International Piano Competition” (2018), City Acquaviva delle Fonti” International Piano Competition (2018), Verona International Piano Competition” (2018) and Rina Sala Gallo International Piano Competition” (2018).

In addition to the solo repertoire Igor Andreev pays much attention to chamber music. He is a prize winner of the Sviridov International Competition in St. Petersburg (2005),

Shostakovich International Competition in Moscow (2010) and the “Three centuries of classical romances” international competition in St. Petersburg (2012). He expands these multifaceted activities by collaborating with professors like Antonio Meneses, Gertrud Weinmeister and Tianwa Yang as an accompanist at the Bern University of the Arts where he works since 2015. Moreover, he gives concerts on historical fortepiano with viola professor Gertrud Weinmeister, and also performs together with Antonio Meneses.

In 2018 he founded Equilibris Piano Trio with whom he performs in the main festivals in Switzerland and in Europe, moreover since 2019 he runs his own project “Piano Trio Fest”.



At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe