fbpixel
Skip to main content

Marcin Wasilewski Trio - LIVE la Jazz Fan Rising

Marcin Wasilewski Trio - LIVE la Jazz Fan Rising

Un concert rar, în intimatea salonului de muzică de la Institutul Maghiar Balassi din București. Doar 60 de locuri au fost puse în vânzare, datorită spațiului limitat.

Marcin Wasilewski Trio sosesc la București în cadrul turneului de lansare al primului lor album live, lansat in această toamnă la ECM. Turneul include Polonia, Germania, Islanda, Italia, Olanda, România, Croația și Luxembourg.

Înregistrat în august 2016 la Middelheim Jazz Festival în Antwerp, Belgia, albumul cuprinde stilul extrovert și plin de energie al polonezilor, intensificându-le totodată repertoriul de pe Spark of life și punând în valoare conexiunea muzicală profundă câștigată de-a lungul celor 25 de ani de colaborare dintre Marcin WasilewskiSlawomir Kurkiewicz și Michal Miskiewicz.

Cei trei au înregistrat pentru prima dată la ECM ca membri ai Tomasz Stanko Quartet pentru albumul Soul of Things (2001), urmat de Suspended Night (2003) și Lontano (2005). Albume ECM anterioare în această formă de trio au mai fost Trio (2004), January (2007) și Faithful (2011), iar alături de saxofonistul suedez Joakim Milder au înregistrat Spark of Life (2013). Toți trei împreună apar și pe Forever Young (2013) al lui Jacob Young și Trygve Seim, iar Wasilewski și Kurkiewicz cântă pe albumele Neighbourhood (2004) și Playground (2007) ale celebrului baterist Manu Katche. 

"Muzica celor de la Wasilewski Trio include o gamă dinamică extrem de variată, de la cele mai fine și iscusite atingeri de pian până la o exuberanță emțională plină de intensitate, coarde lovite cu bucurie descătușată, păstrând totodată cadrul unui concept melodic minunat." - Jazz Journal.

Un concert propus de Jazz Fan Rising, asociația connoisseur-ilor de jazz.

Bilete sunt LIMITATE - doar 60 de locuri au fost puse în vânzare !

Se pot cumpăra ONLINE de pe www.eventbook.ro
sau cu plata CASH din rețeaua librăriilor Humanitas, de la Cinema Elvira Popescu sau de la casieria Eventbook de pe Str. Brezoianu 21.

we also recommend