fbpixel
Skip to main content

Koszika&Szasz Csaba vin la tine. În boxe, căști și pe ecran.

Koszika&Szasz Csaba vin la tine. În boxe, căști și pe ecran.

Joi avem invitați din Târgu Mureș.

Cu siguranță ati auzit de Koszika până acum, iar joi vine la noi alături de Szasz Csaba.

Despre ei:

Krisztina Koszorus, absolventă a Academiei de Muzica „Gh. Dima”, secţia vioară, cântă cu vocea din 2006, şi, trecând prin diferite trupe, ea a încercat să-şi extindă cunoştinţele către cât mai multe stiluri muzicale. De-a lungul timpului, în trupele ei de muzică uşoară a refolosit, într-o modalitate nouă, pasiunea ei pentru muzica etnică, mixând piese ţigăneşti cu flamenco, swing, reggae, sau chiar drum and bass. Este deţinătoarea premiilor “Best Singer” al Festivalului de Jazz din Tg Mureş, ediţia 2015, “Best vocalist” al Sibiu Jazz Competition 2016 şi “Cea mai bună solistă vocală” al Festivalului Internaţional Johnny Răducanu 2016.

Szász Csaba, multiinstrumentalist talentat este autodidact. Cântă la chitară de prin 2006, şi, trecând prin diferite genuri si stiluri muzicale, a rămas cel mai interesat de jazz. Ca şi autodidact, a învăţat standardele de jazz după ureche şi a fost fascinat de solourile lui Django Reinhardt şi soundul nemaîntâlnit a lui John Scofield. Din 2006 el şi-a clădit o siguranţă în mai multe stiluri de muzică, cântând cu diverşi artişti şi interpreţi. Momentan activează în mai multe formaţii, explorând scena de indie rock, jazz, funk şi reggae, cântă la chitară și ukulele.

Duo-ul lor a castigat premiul “Confirmarea anului” la “Gala Premiilor de Jazz Bucuresti” in anul 2017, si premiul “Cea mai valoroasa compozitie” la Concursul International Jazz in The Park 2017. Impreuna cei doi au pus bazele trupei de funk Koszika & The HotShots, şi au cântat la sute de evenimente peste tot în ţară, dar şi în Ungaria, Austria, Franța şi Italia.

Sub semnul multiculturalităţii şi a interculturalităţii, ei mixează genuri îndepărtate ca bossa nova din Brazilia cu folclor secuiesc, muzica tigănească cu reggae sau ritmuri de mahala cu swing, toate presărate cu armonii jazz şi ritmuri funk.

În 2015, trupa Koszika & The HotShots a câştigat premiul cel mare la Festivalul de Muzică de Stradă din Satu Mare şi premiul III la competiţia Jazz in the Park din Cluj în 2016.

Împreună ei vă aduc o infuzie de stiluri de jazz, reggae şi soul, melodii originale, standarde de jazz reîmbrăcate sau piese cunoscute jazzuite.

Îi vedeți joi, de la 19:00, aici: https://www.music-hub.ro/live. :D

we also recommend