fbpixel
Skip to main content

Makaya McCraven la Jazz Nouveau

Makaya McCraven la Jazz Nouveau

Makaya McCraven-savantul beat-urilor la Jazz Nouveau

 

Bateristul american Makaya McCraven va concerta pentru prima dată în România pe 18 noiembrie în Control Club, în cadrul seriei de concerte Jazz Nouveau.

‘’Mr. McCraven, a Chicago-based drummer, producer and beat maker, has quietly become one of the best arguments for jazz’s vitality.’’ (New York Times).

Baterist, producător, compozitor, Makaya McCraven (n.1983) este prezentat de critica de specialitate ca un vizionar al sunetului, un deschizător de noi drumuri în jazz-ul electronic.

Dacă la 5 ani cânta cu grupul de jazz al tatălui său, bateristul Stephen McCraven, în timpul liceului și-a format propria trupă de jazz hip-hop, Cold Duck Complex, cu care a deschis concertele  faimoșilor Wu- Tang Clan și The Wailers. 

O forță artistică redutabilă a noii generații de instrumentiști, Makaya McCraven a surprins criticii și publicul cu albumul său de debut, In The Moment  din 2015. 

Descris de Turntable Lab ca una dintre cele mai importante întregistrări din jazz-ul modern, In The Moment devine Best of 2015 potrivit  Los Angeles Times, Pop Matters, NPR Music’s Jazz Critics Poll și Apple Music.

 După ce a fost headliner alături de Kamasi Washington la New York City Winter Jazz Festival cu un show intrat deja în istorie, McCraven este inclus de NPR și Billboard pe lista Top 5 Artist to Watch.

“You are listening to one incredible musician. His style and sound is unique, a heady, skillful, sophisticated and boldly uncompromising mix of jazz and hip hop...” (UK Vibe)

 

Pe 18 noiembrie, ora 20’00, Makaya McCraven urcă pe scena din Control Club în formula

Makaya McCraven (tobe), Junius Paul (bass), Matt Gold (chitară), Irvin Pierce (saxofon)

Greg Spero (clape).

Accesul publicului se face de la ora 19’30.

Detalii pe paginile de Facebook Control Club și Jazz Nouveau.

Jazz Nouveau este o serie de concerte organizate de Control Club în colaborare cu Twin Arts, care își propune să aducă în atenția publicului bucureștean artiști locali și internaționali aflați din punct de vedere stilistic la confluența dintre jazz și alte genuri muzicale.

we also recommend