#concertdeacasa Antoniu-Theodor Andreescu, vioară

#concertdeacasa Antoniu-Theodor Andreescu, vioară De la Viena, din Salonul de Muzică al artistului, în casele noastre.

#concertdeacasa Antoniu-Theodor Andreescu, vioară

De la Viena, din Salonul de Muzică al artistului, în casele noastre.

Concertul va fi transmis în direct (live) online . Accesul publicului este permis de la orele 19:50.  

In Vinerea Mare, stagiunea #concertdeacasa propune melomanilor o lucrare pentru vioară solo de o frumusețe și dificultate exemplare: Partita No. 2, BWV 1007 de Johann Sebastian Bach.

Interpretează un tânăr violonist căruia îi prezicem un mare viitor, Antoniu-Theodor Andreescu. Aflat în prezent la Viena în căutarea ”sunetului absolut” la violă și vioară, Theodor va interpreta monumentala lucrare a lui Bach, ce se încheie cu cea mai complicată și desăvârșită piesă pentru vioară solo, Chaconna, ea însăși amplă cât toate celelalte cinci părți ale Partitei la un loc.

Antoniu-Theodor Andreescu s-a născut la Tulcea, și a început studiul viorii la vârsta de 7 ani. În anii de liceu s-a apropiat de rădăcinile sale grecești, odată cu primirea unui Bouzoukia de la comunitatea greacă din Tulcea. A studiat vioara la Universitatea Națională de Muzică București cu profesoara Corina Bololoi și a obținut licența sub îndrumarea profesorului Ladislau Csendes, care i-a fost un adevărat mentor.

Într-o conversație amicală cu profesorul Bogdan Vodă și-a dat seama că dacă va studia viola va putea atinge noi și nebănuite culmi ale sunetului.

Ca violist a fost membru al Orchestrei Naționale Radio și al Orchestrei Române de Tineret, iar între anii 2015-2018 a fost cooptat în Orchestra de Tineret a Uniunii Europene (EUYO), unde în ultimul său sezon cu orchestra a devenit șef de partidă la violă.

La Universitatea Națională de Muzică din București a avut șansa să împrumute un contrabas pentru a cânta Simfonia I de Johannes Brahms în Orchestra Universității. Theodor a interpretat și Sinfonietta de Francis Poulenc ca unic contrabasist în Orchestra de Cameră a Școlii de Vară AdMusicam, unde este invitat în fiecare an începând din 2016 pentru a pregăti împreună cu ansamblul concertele dirijat de Peter Stark, dirijorul-coordonator al EUYO.

Prietenia cu Sorin Spasinovici i-a deschis un univers nou, folclorul. Sorin l-a îndrumat în domeniul muzicii tradiționale, iar împreună au cântat ca duo de viole în EUYO dar și cu alte ocazii, ce i-au prilejuit lui Theodor și interpretări la violoncel sau contrabas. Astfel el s-a apropiat de jazz și de muzica populară românească, dar și-a dezvoltat și cunoștințele de improvizație.

Theodor s-a ocupat și de organizarea de concerte, având în palmares trei turnee naționale cu ansambluri de muzică de cameră, un sezon de concerte într-o sală neconvențională unde a promovat tineri artiști și compozitori, iar în 2018 a reunit muzicieni din întreaga Europă pentru a forma Orchestra de Cameră Europe Now, avându-i ca solist pe violoncelistul Alban Gerhardt iar pe Peter Stark ca dirijor.

În căutarea sunetului perfect, Theodor s-a stabilit în 2019 la Viena, unde cercetează permanent noi modalități de se perfecționa.

În toamna anului 2019, Theodor l-a cunoscut pe Phillip Bonhoeffer, chirurg și reputat lutier vienez avangardist, care i-a oferit cu generozitate privilegiul de a cânta timp de trei ani pe un instrument realizat de el, vioara „Athina”.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe