fbpixel
Skip to main content

Helge Lien Trio la Cluj

un concert Jazz Fan Rising

Helge Lien Trio la Cluj un concert Jazz Fan Rising

Castigatori ai premiului Grammy in 2008 si nominalizati Grammy 2018, Helge Lien Trio sosesc, in sfarsit, la Cluj, pe 15 aprilie, sa ne incante cu piesele care i-au consacrat, de la cele de pe legendarul album « Hello Troll » și până azi.

 

Helge Lien se recomandă pianist, compozitor și lider de trupă, dar și fotograf, pasionat de procesarea digitală, iar peisajele sale de pe site-urile foto pentru artiști profesioniști îți taie pur și simplu răsuflarea. Imaginea este importantă în muzica lui Helge: totul este pictural, de o frumusețe copleșitoare și, obligatoriu, melodia este la ea acasă.

 

Alături de Helge va veni, la percuții, zănaticul și creativul Per-Oddvar Johansen, un temperament total opus lui Helge cel calm și imaginativ. Per-Oddvar este asociat cu multe nume mari din jazz-ul norvegian, cum ar fi Trygve Seim, Solveig Slettahjell  ori Christian Wallumrod (cu care a și cântat la București, în alt concert Jazz Fan Rising, în 2015). Recent, Per-Oddvar a lansat primul său album ca lider de trupă, denumit, cum altfel, “Let’s dance”.

 

Marea noutate de care ne vom bucura la Cluj, va fi noul contrabasist al trupei, Mats Eilertsen. Mats a mai cântat anul trecut la Garâna și la Transylvania Jazz, alături de Hakon Kornstad, și știm din surse sigure că a frânt multe inimi. Mats este un alt « greu » al jazz-ului norvegian și fanii lui Helge Lien Trio vor fi încântați să descopere cum se integrează în sound-ul trupei.

 

Helge Lien Trio au mai cantat pentru Jazz Fan Rising în ianuarie 2015, în primul lor concert complet din România. (Prima lor tentativă a fost la Garana Jazz, când festivalul s-a confruntat cu cea mai puternică ploaie din istoria sa, iar concertul s-a întrerupt la prima piesă și s-a reluat în crucea nopții, cu o mână de spectatori pe scenă). Sistematic, peste tot unde au mai cântat în România (la GHIJ Fest, la Bran, ori la Baia Mare, au adus cu ei ploaie.

 

Deci luați-vă cu încredere bilete pentru 15 aprilie, șansele de precipitații sunt ridicate. Veniți la adăpost, la Sala Radio Cluj, pentru un regal de muzică, și o amintire de neuitat.

 

Un concert propus de Jazz Fan Rising, asociația connoisseur-ilor de jazz. Co-producător : Radio România Cluj.

 

PRET EARLY BIRD : 70 lei – contingent epuizat.

Preț bilet întreg: 90 lei

CUMPARATI BILETE:
- ONLINE, de pe www.eventbook.ro, cu printare sau livrare acasa 
- DIRECT de la Libraria Humanitas Cluj sau Cinema Florin Piersic

we also recommend