fbpixel
Skip to main content

Concert Dan Chebac & Ovidiu Mihăilescu

Concert Dan Chebac & Ovidiu Mihăilescu

Sâmbătă, 30 iulie 2022, de la ora 18:00, festivalul ”Folk la altar” se va încheia cu Dan Chebac și Ovidiu Mihăilescu, la Biserica Evanghelică din Râșnov.

DAN CHEBAC

Coleg de clasă cu regretatul Doru Stănculescu, Dan Chebac a pornit într-o carieră explozivă, compărând cu succes inclusiv în arenele Cenaclului „Flacăra”. La un moment dat a părăsit scenel, în anii 80 a ales să emigreze în Germania, pentru a se stabili până la urmă în Italia. În iunie 2017, s-a intoars în România pentru un prim concert, care l-a încurajat să revină pe scenele noastre, să înregistreze melodiile vechi, dar şi compoziţii noi. Este ajutat (uneori şi în concertele din ţară) de un chitarist şi producător din peninsulă, Gianluca d Alessio, cu care a lansat un prim CD. Reacţiile pozitive, l-au îndemnat pe Dan să intre în studiouri pentru un nou set de melodii. La Râşnov este aşteptat vom avea parte şi de noutăţi.

OVIDIU MIHĂILESCU

De loc din Câmpina, Ovidiu Mihăilescu se alătură în 1984 grupului de folkişti din preajma Cenaclului „Vouă”. Debutează editorial cu un volum de versuri, apoi şi discografic, în 2009. În decada următoare, compare în grupări artistice folk precum Zona de Mijloc, Gaskademia de Folk, separat cântă folk-rock cu Trupa Joi. Este unul dintre motoarele mişcării folk din România (organizator, realizator de emisiuni), are publicate mai multe volume de poezii... dar şi mai multe CD-uri, singur sau alături de alţi artişti. La un moment dat a încercat să recupereze unul dintre folkiştii începuturilor, Bebe Paraschivescu, iar de curând a lansat un nou volum; în biserica de la Râşnov, Ovidiu va avea de exprimat multe confesiuni.