fbpixel
Skip to main content

Operettvarazs -Magia Operei

Festivalul Hunedoara Lirica, ediția a 3-a

Operettvarazs -Magia Operei Festivalul Hunedoara Lirica, ediția a 3-a

A Kolozsvári Magyar Opera művészeiből alakult OPERETT GROUP PROJEKT (művészeti vezető: Kulcsár Szabolcs) különböző felállitásokban hosszú évek óta látja el az ország különböző kulturális és közösségi eseményeit opera-operett összeállitásokkal. Hivatásuk és egyben küldetésük az opera és operettirodalom gyöngyszemeit valamint a század eleji magyar sanzonvilágot a legmagasabb szakmai szinten eljuttatni és megismertetni olyan településeken is, ahova az operaház teljes társulata nem juthatna el. Tagjai, a közönség köreiben legnagyobb elismerésnek örvendő szólisták, egy 5 tagból álló zenekar - koncertmester: Ferenczi Endre - és a látványvilágot biztositó 8 tagú balettkar (koreográfus: Rusu Gabriela). Fellépéseik, a legmagasabb szinvonalon szólalnak meg minden alkalommal és minden körülmény között, sikeres előadássorozataik a közönség kedvenceivé váltak. Stilusuk, megőrizve a zenei sajátos stilusjegyeket, ötvözi a műfajok által megengedett improvizatorikus jelleget a szakma iránti alázattal és szeretettel.

Proiectul OPERETT GROUP (director artistic: Szabolcs Kulcsár), format din artiști de la Opera din Cluj-Napoca, derulează de mai mulți ani diverse evenimente culturale și comunitare cu spectacole de operă-operetă. Profesia și misiunea lor este să aducă creații de operetă și operetă la un înalt nivel profesional și să le prezinte publicului larg. Membrii săi sunt solisti cunoscuți , o orchestra de 5 membri - maestru de concert: Endre Ferenczi - și echipa de balet cu 8 membri (coregraf: Rusu Gabriela). Spectacolele de succes și profesionalismul de care au dat dovadă de-a lungul anilor îi recomandă .Stilul lor, păstrând în același timp stilul unic al muzicii, combină caracterul improvizator permis de genuri cu umilință și dragoste pentru profesie.
În cadrul ediției a 3 a Festivalului Hunedoara Lirică ,avem bucuria să vă invităm la spectacolul în limba maghiară susținut de membrii proiectului Operett Group ,în data de 21 iulie ora 21,30-în decorul de poveste oferit de Castelul Corvinilor Hunedoara

we also recommend