fbpixel
Skip to main content

Corina Sîrghi și Jean Americanu - concert cu taraf

Order tickets
Clubul Țăranului, București Thursday, 24 May 2018 / 21:00 25.00 LEI (presale - acces general)
Corina Sîrghi și Jean Americanu - concert cu taraf

Ei s-au întâlnit prin pasiunea lor reciprocă pentru muzica cârciumelor și mahalalelor de altădată. Corina, o dobrogeancă, găsește în muzica tradițională românească tot frumosul și sensibilul din lume, dar cel mai mult îi place atunci când cântă o doină sau o romanță. La 12 ani a avut prima piesă pe brațe și tot atunci s-a și îndragostit. Jean (Shaun Williams), de origine din Ohio, e un muzicant și cercetător care s-a stabilit la București în 2016, pentru studii de doctorat. În muzica lăutărească a găsit povești care sunt în același timp atemporale și înrădăcinate în trecutul României multi-etnic și multi-stratificat. Lăutarii cu care a lucrat l-au botezat Jean Americanu. 

Invitați speciali:

Marian Șerban (țambal) vine dintr-o familie cunoscută de țambalagii (înclusiv maestrul Nicolae Feraru) și cântă de la vârsta de 7 ani. Din 1994 trăiește în Italia, unde a colaborat cu diverse formații, soliști și compozitori - între alții Elvis Costello, Ennio Morricone, Ute Lemper și Roby Lakatos.

George Vasile (vioară) s-a născut în lăutărie și cântă la vioara de la 10 ani. În afară de muzica lăutărească și manele, el studiază muzica clasică la Liceul de Muzică George Enescu.

Programul include interpretări ale cântecelor popularizate de Maria Tanase, Ioana Radu, Gabi Luncă, Romica Puceanu și alții.

Bilet: 25 lei până la data concertului. 30 lei in ziua evenimentului / la intrare.

we also recommend

DBE 9 O nouă reverie
15.08.2018
DBE 9

O nouă reverie
Poarta 7, Spatiile RYMA, Cetatea Alba Iulia, Alba Iulia

Guesthouse Night Out
29.06.2018
Guesthouse Night Out


Pădurea Băneasa - Federația Română de Tir Sportiv, Voluntari