fbpixel
Skip to main content

#concertdeacasa Paul Cartianu, pian

Din vestul Austriei, din Salonul de Muzică al artistului, direct în casele noastre!

#concertdeacasa Paul Cartianu, pian Din vestul Austriei, din Salonul de Muzică al artistului, direct în casele noastre!

Transmisie în direct (live) online pe www,cluborfeu.live. Accesul publicului este permis de la ora 19:50.

Program

L. van Beethoven - 32 Variațiuni in do Minor WoO 80

L. van Beethoven - Sonata Nr. 32 Op. 111 in do Minor

F. Schubert - Piesa Nr.2 D. 946 in Mi bemol Major

F. Chopin - Nocturna Op. 9 Nr. 2 in Mi bemol Major

F. Chopin - Studiu Op. 10 Nr. 12 in do Minor, "Revoluționarul"

*

Paul Cartianu începe studiul pianului la varsta de 7 ani iar activitatea competițională si concertistică la varsta de 11 ani, repurtând o serie de succese, atat în România cât și în SUA.După absolvirea Liceului de Muzică „George Enescu” din București, unde a studiat cu profesorii Andrei Podlacha și Olga Szel, beneficiind și de îndrumările Stelei Dragulin, iși continuă studiile la „Thornton School of Music”, University of Southern California, in clasa profesorului John Perry, pentru ca apoi, din toamna anului 2008 să revină în Europa la Universitatea „Mozarteum” din Salzburg in clasa profesorului Karl-Heinz Kämmerling. Din 2009 studiaza Andreas Weber, sub indrumarea căruia își obține diploma de licență (2012) și cea de Master (2015).

Paul Cartianu a câștigat numeroase premii la concursuri naționale și internaționale de pian. Dintre distincțiile recent obținute amintimPremiul I la Concursul “Se cauta Enescu” – România, 2007, Bursa Yamaha pe Austria – 2011, Pemiul III – Concursul International de Pian din Malta - 2015.

Paul are în palmares apariții in SUA cu Beach Cities Symphony si cu Torrance Symphony, in România cu Filarmonicile din Botoșani și Ploiești, iar în Austria cu membri ai orchestrei Mozarteum din Salzburg. Un moment deosebit l-a constat deschiderea Festivalului de muzica “Young Classic Europe” din Passau (Germania, 2013) unde, alături de elevi ai liceului de muzică din Salzburg și sub bagheta dirijorului austriac Marcus Obereder, Paul Cartianu a interpretat concertul in la minor de Grieg. Tot în același an apare alături de Maestro Hansjosef Knaust și de membri ai orchestrei Mozarteum Salzburg înTotentanz nach Hohlbein de Cesar Bresgen în cadrul festivalului100 Jahre Bresgen. În urma câștigării unei audiții universitare, Paul interpretează în 2016 alături de orchestra sinfonică a universității Mozarteum concertul nr. 4 Beethoven.

Paul Cartianu a sustinut recitaluri la New York la Centrul Cultural Român și laCarnegie Hall, in Gala Laureaților concursului “World Piano Competition”, dar și la Brașov, Miercurea Ciuc, Pitești, la Gala Laureaților de la Festivalul de la Arcuș, precum și pe scena Atheneului Român. Paul concertează frecvent în Austria și in Germania, atât solo cât și împreuna cu violoncelistul Teodor Rusu în formația cameralăDuo Imperion, cu care a susținut în 2016 un recital la St. Martin-in-the-Fields în Londra.
we also recommend

voucher valabil 2 luni de la achiziție
Experimenteaza - curs online de pictura pentru incepatori


Online, pe zoom.us

Mumush Festival 1.0
19-22.08.2021
Mumush Festival 1.0


Adrianu Mare