fbpixel
Skip to main content

#concertdeacasa Mădălina Dănilă, pian

De la Philadelphia, SUA, direct în casele noastre.

#concertdeacasa Mădălina Dănilă, pian De la Philadelphia, SUA, direct în casele noastre.

Concertul este transmis în direct (live) online. Accesul publicului este permis de la orele 19:50.

Program

L. v. Beethoven - Sonata Op 2 No.1 în Fa minor

George Gershwin - Preludiu nr.2

Joseph Haydn- Sonata In Re Major Hob.xvi:33

Ernesto Lecuona - Ella y yo

Ernesto Lecuona - Malaguena

*

Madalina Dănilă este o pianistă născută în România care urmează în prezent al doilea Masterat în muzică de cameră la Temple University din Philadelphia, sub excelenta îndrumare a prof. Lambert Orkis și Dr. Sara Davis Buechner.Ea a obținut Licența și Masterul în Stilistică Interpretativă Instrumentală pentru pian la Universitatea Națională de Muzică din București, sub îndrumarea Dr. Sandu Sandrin.

Mădălina a câștigat mai multe concursuri internaționale de pian și muzică de cameră, precum Concursul și Festivalul Internațional Maghiar din București, primul Concurs Internațional Muzical organizat de Societa Umanitaria din Milano, Concours Musical de France din Marsilia.

Premiile adjudecate i-au oferit posibilitatea să concerteze în renumite săli de concerte din Europa: Conservatorul "Erik Satie" din Paris, Villa Sawallisch din Grassau, Institutul Cultural Român din Budapesta, Sala Societa Umanitaria din Milano, Villa Schwarzwald din Berlin, Sala "Zubin Mehta" a Conservatorului din Tel Aviv.

Pe când era încă studentă la București, ea a primit bursa Rotary Club. De-a lungul timpului a susținut cu tărie muzica modernă și contemporană, oferind interpretări în premieră cu lucrări ale unor compozitorilor români și străini, atât în România, cât și în străinătate, în colaborare cu diferite instituții și la festivaluri.

A urmat cursuri de măiestrie artistică cu muzicieni apreciați, precum Seymour Bernstein, Jean-Claude Pennetier, Diana Ketler, Georges Pludermacher, Gotlieb Wallisch.