fbpixel
Skip to main content

VHS

Concert extraordinar cu Irina Margareta Nistor, Vlad Agachi și Young Famous Orchestra

VHS Concert extraordinar cu Irina Margareta Nistor, Vlad Agachi și Young Famous Orchestra

VHS

Concert extraordinar cu Irina Margareta Nistor, Vlad Agachi și Young Famous Orchestra

——

Luni, 15 mai 2017, de la ora 20:00, clujenii sunt invitați să participe la concert de muzică clasică inedit alături de dirijorul Vlad Agachi, membrii orchestrei Young Famous și celebra voce Irina Margareta Nistor. Evenimentul are loc la cinematograful Florin Piersic, iar biletele se găsesc pe eventbook.ro. Proiectul este susținut de Primăria Municipiului Cluj-Napoca.

Young Famous Orchestra a concertat alături de pianistul Casei Regale, Dan Grigore, de cel mai bun violonist al Republicii Moldova, Ilian Gârneț, unul dintre cei mai vizibili psihologi români, Daniel David, de violonistul Sabin Penea și de solista Analia Selis, compozitorul argentinian Mariano Castro și bandoneonistul Omar Massa. Orchestra dirijată de Vlad Agachi revine în fața publicului cu un al 6-lea concept inedit: concert simfonic cu muzică de film, cu dublarea Irinei Margareta Nistor a unor secvențe celebre de pe casetele VHS. Acordurile consacrate în cinematografia internațională vor alterna cu cele contemporane.

Irina Margareta Nistor este critic de film, iar sub regimul comunist a lucrat ca translator pentru TVR. Cunoscută pentru dublarea în secret a peste 3000 de filme înregistrate pe casete VHS și aduse din Vest în perioada comunistă, Irina Margareta Nistor a fost decorată cu Medalia Carol I.

Orchestra va fi dirijată de bagheta clujeanului Vlad Agachi, unul dintre cei mai activi și apreciați tineri dirijori români. Apariţiile sale sunt caracterizate de o deschidere specială către public: caracterul formal şi adesea sobru al concertelor de muzică clasică este înlocuit de un dialog concret cu spectatorii, de o prezentare inedită şi „hazlie” a partiturilor pe care le dirijează.

În anul 2015, Vlad Agachi fondează asociaţia Young Famous. Palmaresul său artistic este conturat de concerte alături de filarmonicile din România şi cele internaţionale (Porto, Wrocław, Boston, Haifa, Arkhangelsk, Piura), precum și de obţinerea unor burse internaţionale, printre care participarea la prestigiosul festival de la Tanglewood (SUA).

Young Famous Orchestra a debutat în primăvara anului 2015, iar concertele acesteia au adus în sală aproximativ 9000 de persoane. Orchestra creează legături valoroase între cei mai talentați tineri instrumentiști români și muzicieni consacrați cu reputație internațională.

Conceptul Young Famous își propune să readucă muzica clasică în prim-planul vieții culturale românești printr-o abordare modernă a concertului simfonic și apropierea acestuia de publicul tânăr.

we also recommend

Gărâna Jazz Festival XXII
12.07.2018
Gărâna Jazz Festival XXII


Gărâna, jud. Caraș-Severin, Gărâna

Emmure + For The Wicked / The Dignity Complex / The Boy Who Cried Wolf
11.07.2018
Emmure

+ For The Wicked / The Dignity Complex / The Boy Who Cried Wolf
Quantic, București

Cine-concert: Safety Last! Accompanied live by Samuel Liégeon
27.05.2018
Cine-concert: Safety Last!

Accompanied live by Samuel Liégeon
The Student’s Cultural House, Cluj-Napoca

Festivalul Namaste India Spectacol de Muzică și Dans
03.07.2018
Festivalul Namaste India

Spectacol de Muzică și Dans
Teatrul Regina Maria, Oradea