Skip to main content

Verneri Pohjola 4tet la Cluj

Jazz Fan Rising | premieră pentru România

Order tickets
Sala Radio Cluj-Napoca Cluj-Napoca Tuesday, 28 February 2017 / 19:00 70 lei - early bird Choose seats
Verneri Pohjola 4tet la Cluj Jazz Fan Rising | premieră pentru România

Copil teribil al "jazz-ului nordic", Verneri Pohjola (trompetă) vine la Cluj într-un concert premieră pentru România. Ne va arăta un teritoriu aparte al "jazz-ului nordic", în care sound-ul "acela" atmosferic atât de special este mixat cu swing tradițional și folclor finlandez în armonie de jazz.

Muzica lui Pohjola se situatează undeva între școala de trompetă eterică și meditativă a lui Nils Petter MolvaerMathias EickArve Henriksen și tinerii trompetiști americani care dezvoltă teme în cheie forte, cu accente dramatice, gen Ambrose Akinmusire ori Christian Scott.

POHJOLA este un nume cu o mare putere simbolică în Finlanda. Este numele unui târâm mitic din nord, unde se desfășoară Kalevala, epopeea națională. Și mai este numele celei mai celebre familii de muzicieni de jazz din țară:

Tatăl lui Verneri, Pekka Pohjola, a fost un basist legendar de rock progresiv, compozitor și mai târziu exponent al fusion jazz-ului, cu proiecte și colaborări foarte speciale, printre care una cu Mike Oldfield, urmând o idee a lui Richard Branson.

Așchia nu sare departe de trunchi: Verneri Pohjola face parte astăzi din EST Symphony, corp de elită al jazz-ului scadinav, alături de Magnus ÖströmDan BerglundJohan LindströmIiro Rantala și Marius Neset.

Verneri va cânta la București alături de tovarășii săi de cale lungă și prieteni: Aki Rissanen (pian), Antti Lötjönen (contrabas), Teppo Mäkynen (baterie).

O seară de muzică care vă va aduce cu capul în nori și apoi vă va teleporta în spațiile vaste, cu păduri nesfârșite, lacuri și cerbi ale Nordului, pentru a trăi culmi de emoție și de frumusețe.

Un concert propus de Jazz Fan Rising, asociația connoisseur-ilor de jazz. Co-producător: Radio România. Organizator: Fundația Jazz Festivals&Events.

PRET EARLY BIRD : 70 lei - contingent limitat
Preț bilet: 95 lei

we also recommend

Arms and Sleepers [US] Concert
27.01.2017
Arms and Sleepers [US]

Concert
The Shelter

Krypton Unplugged Concert
28.01.2017
Krypton Unplugged

Concert
Yellow Club

Recital de muzică clasică persană În cadrul turneului național Comorile Persiei
25.01.2017
Recital de muzică clasică persană

În cadrul turneului național Comorile Persiei
Sala Radio Cluj-Napoca