fbpixel
Skip to main content

Petra Acker & The Band + very special guests

Concert

Petra Acker & The Band + very special guests Concert

Dupa experienta minunata a concertului de anul acesta din martie la Teatrul de Arta, Petra Acker promite un nou eveniment foarte special in acelasi spatiu intim si inspirat. Concertul din 23 noiembrie va avea un aranjament nou, piese in prima auditie si invitati foarte speciali.

 

Petra impreuna cu trupa ei invita la o calatorie muzicala ce surprinde prin simplitatea si in acelasi timp profunzimea compozitiilor proprii, precum si prin interpretarea foarte personala a unor piese din repertoriul international, toate pe ritmuri si armonii de Nu-Soul, Jazz si Funk.


De-al lungul anilor, muzica lor s-a dezvoltat in multe directii - Petra si Michael Acker au experimentat si s-au exprimat prin Jazz, Soul, R’n’B si chiar House sau Downbeat, cantata in cele mai diverse formule, impreuna cu muzicieni autohtoni si internationali, pe scene din tara si strainatate. Victor Stoica si-a inceput drumul muzical la chitara, cu un stil propriu autentic a reusit sa surprinda mereu si sa puna bazele pentru multe compozitii originale, ulterior a ales sa se reprofileze, fiind intre timp un tobosar enorm de creativ, activ in diverse proiecte muzicale din Bucuresti. Nu in ultimul rand, Albert Tajti, un pianist de seama al scenei de jazz si nu-soul romanesti, completeaza formula cu armonii si ritmuri mereu inspirate. Canta de la varsta de 7 ani, a studiat instrumentul la Universitatea de Muzica din Cluj si este intre timp unul din cei mai implicati muzicieni din jazz-ul autohton.


Muzica lor vorbeste despre viata si aspectele ei pe toate planurile, despre intrebari si raspunsuri cu care ne confruntam cu totii mai devreme sau mai tarziu, despre zane, natura si oameni frumosi, este muzica pentru suflet - music for your soul - iar publicul are un rol important, fiind nu doar un simplu spectator, ci un participant activ in “calatorie”, martor si in acelasi timp oglinda a intregului proces.

Petra Acker este o artista de origine saseasca din Romania cu o experienta muzicala vasta,
formata pe scena nationala cat si internationala, in contexte de cluburi, diverse festivaluri de
muzica si pe cele mai diverse scene din Romania, Germania, Austria, Ungaria, Londra si
Bratislava. Vocea si timbrul vocal al Petrei s-au dezvoltat de-a lungul a 25 de ani, incepand de la varsta de 6 ani, ca parte din grupul Canzonetta initiat de Ingeborg Acker, mama sa, grup in care inca mai activeaza ca solista, apoi de-a lungul timpului in diverse colaborari alaturi de artisti consacrati ai scenei interne si internationale precum Michael Acker (RO), Albert Tajti (RO), Alexandru Anastasiu (RO), Joel Holmes (SUA, New York) , Viktor Toth (HU), Thomas Siffling Trio (DE), Elly Wright (AT/SUA), Roger Treece(SUA) si multi altii. Isi contureaza stilul pe fondul unei voci profunde, imprevizibile, un timbru si un stil propriu caracterizat in principal ca neo soul , cu multe influente capatate din abordarea, in timp, a unei palete largi de stiluri muzicale, incepand cu muzica clasica (in registrul sopran), descoperind ulterior registre mai joase ale vocii, trecand prin Gospel, Garage Rock, Funk, Stoner Rock, Jazz, Soul, R'n'B, Electro, Folclor si Blues. Compozitiile proprii ale artistei sunt un rezultat acestei calatorii, si astfel reiese o lume muzicala colorata, cu un caracter cu totul personal.

https://www.facebook.com/BuzauLiveMusic/videos/2300607250163740/
https://www.youtube.com/watch?v=HoaCW8Ug7_Q

https://soundcloud.com/petra-acker
 

we also recommend