fbpixel
Skip to main content

Koszika & The HotShots

În deschidere: Radu Fărcane & Paul Tonca

Koszika & The HotShots În deschidere: Radu Fărcane & Paul Tonca

? Koszika & The HotShots

Koszorus Krisztina, cunoscută și sub numele de Koszika, este o compozitoare de origine maghiară din Transilvania. Dragostea ei pentru sunetele etnice o determină să reutilizeze cunoștințele moștenite din cultura maghiară, românească și țigănească în proiectele sale muzicale, amestecând și combinând melodii tradiționale maghiare cu Bossa Nova, Swing, Reggae sau chiar Drum and Bass. Împreună cu chitaristul Szász Csaba, au fondat trupa funk Koszika & The HotShots în 2011.
Szász Csaba, un muzician autodidact fascinat de jazz încă din adolescență este prezent pe scena românească de jazz, funk și rock cu mai multe proiecte. Interpretarea sa versatilă și bucuria de a improviza îi permite să susțină numeroși soliști.
Vaughn Roberts, compozitor din Noua Zeelandă, a participat la numeroase festivaluri din Statele Unite, Norvegia, Finlanda, Polonia și România. Albumul său de debut "Grrreat Stuff!", compus și orchestrat pentru Big Band, a fost numit cel mai bun album de jazz al anului 2006 la New Zealand Music Awards .

Cei trei muzicieni vor cânta în această formulă pe scena Maidanului atât compoziții proprii, cât și reinterpretări jazz, funk și pop, fuzionând stiluri, ritmuri și armonii variate.

https://www.youtube.com/watch?v=mQa3-yRU5qM

? În deschidere: Radu Fărcane & Paul Tonca