fbpixel
Skip to main content

Concert HEALING RAGAS - sarod

Smit Tiwari

Order tickets
Location Date / Hour Price Order
Online Vizualizează disponibil pentru vizionare în perioada 24-30.07 25 lei

Am invitație / abonament 3/5 vizionări

Pentru spectacolele online, comenzile sunt limitate la un singur bilet per adresă de email, întrucât pentru vizualizarea streamului fiecare cumpărător trebuie să fie logat în contul Eventbook cu care a făcut achiziția biletului.

Smit Tiwari interpretează la sarod Raga Miyan ki Malhar.

Sosirea anotimpului ploios, spectaculos după o vară toridă, a inspirat o familie muzicală numită Malhar. Raga Miyan ki Malhareste o creație a legendarului Miyan Tansen, patronată de marele împărat Akbar. Evocă stările de spirit ale musonului, când cerul peninsulei indiene este înghițit de nori grei, furtunile inundă pământul însetat iar peisajul este îmbrăcat în verde crud de plante luxuriante. Legenda spune că Miyan ki Malhar, în interpretarea unui muzician desăvârșit, chiar ar avea puterea magică de a aduce ploaia.

Având sursa de inspirație în corespondență dintre om și ritmul cosmic al naturii, “Mal har” înseamnă curățirea minții de tensiuni și gânduri negative, precum ploile spală toată murdăria din mediu.

Despre artist

Smit Tiwari s-a născut în regiunea nordică Uttarakhand, la poalele munților Himalaya. A moștenit arta de a cânta la sarod de la tatăl său, Shri Chandra Shekhar Tiwari, iar de la vârsta de nouă ani a studiat sub îndrumarea profesorului Suprahat Pal, conform tradiției “Maihar Gharana”. A absolvit Facultatea de Muzică de la Universitatea din New Delhi și a fost beneficiarul unei burse naționale de studiu oferite de Ministerul Culturii.

Smit este un artist înregistrat în Consiliul Indian pentru Relații Culturale (ICCR) și a participat la numeroase festivaluri de muzică din India și din străinătate. În anul 2015 a fost distins de către academia națională de muzică cu premiul “Ustad Bismillah Khan Yuva Puraskar” pentru tinere talente. A fost, de asemenea, onorat cu premiile “Memorial Allaudin Khan” și “Yuva Pratibha Samman”, în memoria lui Pandit Uday Shankar. A fost titular în competiția de muzică organizată de postul “All India Radio” și a câștigat premiul I la concursurile de muzică “Baba Harivallabh” și “Pradeshik Sangeet Pratiyogita”, organizate de Sangeet Natak Academy.

___________

“HEALING RAGAS” este o serie de concerte online de muzică clasică indiană, organizată de Centrul Cultural “Rabindranath Tagore”, în colaborare cu Asociația Dhyananjali, cu sprijinul ORGANIC INDIA.

Concert HEALING RAGAS - sarod Smit Tiwari

we also recommend

Experimenteaza - curs online de pictura pentru incepatori
voucher valabil 2 luni de la achiziție
Experimenteaza - curs online de pictura pentru incepatori


Online, pe zoom.us

Concert HEALING RAGAS - santur Satyendra Singh Solanki
disponibil pentru vizionare în perioada 7-13.08
Concert HEALING RAGAS - santur

Satyendra Singh Solanki
Online