fbpixel
Skip to main content

Zdob și Zdub. Special guest: A-C Leonte

BT Live

Zdob și Zdub. Special guest: A-C Leonte BT Live

BT Live
prezintă:
Zdob și Zdub
Invitati: A-C Leonte quartet

BT Live revine pe 6 decembrie cu o dublă premieră, un eveniment care îi aduce în Control pe Zdob și Zdub, un nume emblematic al scenei muzicale din Republica Moldova și proiectul autohton A-C Leonte, care va urcă pe scenă în formula de quartet, pentru un performance special, inspirat din teme folclorice și cântece românești.

EVENIMENTUL ESTE SOLD OUT.
Nu mai exista bilete disponibile.

----------
Zdob și Zdub
www.facebook.com/zdobsizdub
www.zdob-si-zdub.com

La mijlocul anilor nouăzeci, trupa Zdob și Zdub a pătruns în forță pe scena muzicală din România, remarcându-se instant prin concerte spectaculoase, îmbinând povești inedite și combinând hardcore-ul cu folclorul românesc/moldovenesc într-un mod special și efervescent. Primiți cu mare drag de publicul larg, Zdob și Zdub sunt catalogați ca etno-rockeri datorită sound-ului lor ce îmbină pasaje hip-hop, drum'n'bass, jungle, punk, un crossover muzical original care încapsulează intensitatea urbană și spiritul rural, ei fiind responsabili pentru apariția trademark-ului hardcore moldovenesc.

Pendulând non-stop între munca de studio, platourile de filmare și aparițiile live din România, Republica Moldova, Rusia și Ucraina, Zdob și Zdub aduc inserții inovatoare și îmbină experiențele oferite de acest multiculturalism etnografic cu fiecare nou album. Pe fiecare dintre cele 10 materiale discografice, dar și în aparițiile lor live extraordinare, descoperim abordări muzicale dintre cele mai diferite, de la acustice la remix-uri, versuri în română, engleză sau rusă și colaborări speciale cu lăutari talentați, DJ-i sau interpretări desăvârșite alături de orchestre simfonice.

Fascinația pentru muzica și carisma trupei s-a răspândit rapid atât în rândul publicului, cât și în presa de specialitate din România și străinatate, care i-a acordat trupei moldovenești atenția cuvenită. Aceeași abordare unică i-a dus pe Zdob și Zdub să concerteze în peste 20 țări europene, dar și în Canada și S.U.A., trupa întorcându-se pe 6 decembrie dintr-un turneu american direct în Control.

Energia Zdob și Zdub a cucerit scenele celor mai renumite festivaluri europene (Sziget; Roskilde; Exit; Sin Fronteras; Esperanzah!; Open Air Gampel; Krefelder Folkfest, Tanz&Folk Festival Rudolstadt, S.O.M.A.; Rock For People, Colours Of Ostrava; Aerorock, OKEY Leto Fest, Hodocvas; Woodstock; EuroSonic, Mundial, etc) fiind nelipsită din line-up-ul festivalurilor din Rusia (Maxidrom, Nashestvie, Krilya) și de pe scena marilor evenimente cu tradiție din România, inclusiv Cerbul de Aur, Stufstock, Peninsula, Folk You, Fete de la Musique, etc.

***
A-C Leonte
www.facebook.com/anacristinaleonte

Pe 6 decembrie, A-C Leonte revine în Control, de data aceasta într-o formulă extinsă de quartet, oferind un concert în care filtrează inspirația preluată din teme folclorice și cântece românești prin propria sensibilitate onirică.

Dupa câțiva ani în care și-au conturat o identitate sonoră comună bazată pe improvizație, lirism, experiment sonor și interplay, A-C Leonte și coechipierii săi, Albert Tajti (pian & sintetizatoare), Alex Arcuș (saxofon, flaut, caval & efecte electronice) și Tavi Scurtu (sampler) își vor îmbina stilurile de interpretare și virtuozitatea artistică într-un performance unic.

A-C Leonte este considerată la ora actuală una dintre cele mai bune voci feminine, reprezentând atât scena de jazz românească, cât și zona muzicală underground în care s-a impus prin recentul său album ”Angel minus Wings”. A lansat în 2014 albumul său de debut intitulat ”Secret Lover”, care este primul album de autor creat de o vocalistă de jazz din România. A traversat o varietate de experiențe muzicale care au contribuit la evoluția sa ca artist și ca muzician: de la cantatul la vioară în orchestră, muzică de cameră sau trupe rock, la propriul cvintet de live electronic jazz ( alături de pianistul Albert Tajti, toboșarul Tavi Scurtu, saxofonistul Alex Arcus și basistul Michael Acker) sau colaborarea cu cei mai importanți artiști ai jazzului românesc și internațional (Mircea Tiberian, John Betsch, Chris Dahlgren, Juhász Gábor, Cristian Soleanu, George Dumitriu, Alex Munte, Ciprian Pop, Raynald Colom, etc), de la cântatul într-un grup accapella (Blue Noise, Jazzappella), la primele explorări electronice alături de artiști ca Electric Brother.
_______________

BT Live a continuat să se reinventeze de la an la an și urmează să revină la începutul lui 2019 cu noi propuneri, cu artiști care acoperă o mare varietate de stiluri și stadii de notorietate.

În urmă cu 3 ani, Banca Transilvania şi Control Club își uneau forțele pentru a-și reafirma susținerea muzicienilor români prin inițiativa BT Live. Dovedind că are cea mai dinamică și non-conformistă abordare de pe piața bancară, Banca Transilvania a purtat povestea live-urilor ”powered by Banca Transilvania” prin toate colțurile țării, atât prin prezența la cele mai importante festivaluri autohtone, cât și pe calea undelor radio prin sprijinirea creațiilor muzicale din cele mai diverse genuri și a performance-urile live sub umbrela BT Live.

www.control-club.ro
www.facebook.com/BancaTransilvania
www.bancatransilvania.ro

we also recommend

Méra World Music Barn Festival 2020
07.30-08.02. 2020
Méra World Music Barn Festival 2020


MÉRA, CLUJ/KOLOZS COUNTY, NO. 26, ROMANIA